Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Laurierblad van Verstegen & Cheddar cheese sauce van Santa Maria

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Haal alles uit je wijnkaart

De horeca-wijnselectie

Met Sligro’s horeca-wijnselectie maak je het verschil. Met ruim 1.200 prachtwijnen, waarvan maar liefst 250 exclusief voor de horeca, blijf je je gasten verrassen. Het aanbod is divers en de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Met de bijkomende voordelen zoals wijnadvies op maat en de wijnkaartservice kom je met jouw zaak nog beter voor de dag.

Jij kunt in je horecazaak een onderscheidende wijnkaart aan je gasten presenteren met een selectie exclusief voor de horeca beschikbare wijnen, die dan ook niet in de Sligro-vestigingen te koop zijn. Het verrassende assortiment bestaat inmiddels uit een indrukwekkend portfolio van mooie schenkwijnen in verschillende prijsklassen. Zelfs aan fustwijnen is gedacht.

Gerenommeerde wijnhuizen

Bij de zorgvuldige selectie van gerenommeerde wijnhuizen zorgen de Sligro- HAAL MEER UIT JE WIJNKAART wijninkopers voor een brede diversiteit; zowel in landen en regio’s als in druivenrassen. De traditionele wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië zijn uiteraard goed vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld met Laroche. Dit bekende Franse wijnhuis is onder meer eigenaar van Mas la Chevalière met in totaal 32,5 hectare aan wijngaarden verdeeld over unieke terroirs in het zuiden van Frankrijk. Dankzij een zeer gevarieerde selectie druivensoorten biedt Laroche een grote diversiteit

Mooie klassieke wijnen

Uit Italië zien we in de horeca-wijnselectie onder andere het aanbod van Allegrini terug. De familie Allegrini is al sinds de zestiende eeuw bezig met wijnbouw en de kennis wordt dus al eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen. Vandaag de dag wordt het wijnhuis gezien als een van de voorlopers op het gebied van innovatieve wijnbouw. Met Bodegas Heredad de Baroja is ook Spanje goed vertegenwoordigd in de horeca-wijnselectie. Bodegas Heredad de Baroja maakt sinds 1964 mooie klassieke wijnen in het hart van de comarca (streek) Rioja Alavesa. Door de enorme wereldwijde populariteit van dit tophuis wordt de helft van de geproduceerde wijnen gereserveerd voor de export. In de horeca-wijnselectie vind je vanzelfsprekend ook de nieuwe wereldlanden volop terug.

Wijnadvies op maat

Gekoppeld aan de horeca-wijnselectie is de extra service 'wijnadvies op maat'. Sligro heeft acht wijnadviseurs in dienst die door het hele land horecaklanten bezoeken en ze voorzien van persoonlijk wijnadvies, afgestemd op het horecaconcept ter plekke. Zij helpen graag met het selecteren van de mooiste wijnen die optimaal aansluiten bij jouw zaak. Daarnaast verzorgen de wijnadviseurs wijntrainingen en adviseren ze desgewenst over spannende wijn-spijscombinaties. Ook in de vestigingen zijn 51 wijnadviseurs te vinden die je kunnen voorzien van gedegen wijnadvies.

Wijnkaart en -glazen

Naast het mooie aanbod aan topwijnen biedt de horeca-wijnselectie nog meer handige voordelen. Zo is er de wijnkaartservice, waarbij je je wijnkaart door Sligro kan laten opmaken en drukken. Dit levert je naast een Horecawijnen tijdens de feestdagen Bij de aankomende feestdagen mogen goede wijnen natuurlijk niet ontbreken. Sligro denkt graag met je mee over betaalbare, exclusieve horecawijnen. professionele, in het oog springende kaart een grote kosten- en tijdsbesparing op. Je kunt kiezen uit verschillende designs met daarop jouw logo en volop ruimte voor flesafbeeldingen met achtergrondinformatie over de wijnen. De goed verzorgde wijnkaart wordt gedrukt op hoogwaardig kunststof en is daarmee slijtvast en makkelijk schoon te maken. Ook je wijnglazen kun je helemaal naar je hand zetten. Laat ze bijvoorbeeld bedrukken met je eigen logo of tekst. Goed voor je uitstraling naar de gast en de bedrukking kan tegelijk een handige indicatie zijn voor de juiste schenkmaat.

Meer voordelen

Verder kun je kiezen uit een breed aanbod aan decanteerkannen, wijnstoppers, wijnkoelers en kelnersmessen. En om de optimale bewaartemperatuur van je wijn assortiment te waarborgen is er een mooi assortiment wijnklimaatkasten. Voor wijn op de tap is er Keykeg, een innovatief tap systeem dat op luchtdruk of koolzuur werkt. Dit waarborgt de houdbaarheid, is goedkoper in gebruik en leegtappen tot het laatste glas is heel eenvoudig.


 

Gebruikmaken van horeca-wijn selectie?

Een grote variëteit aan horecazaken maakt gebruik van de horeca-wijnselectie: van het Noordwijkse strandrestaurant Nederzandt en golfbaanbeheerder Burggolf tot het grand café van theater DeLaMar en sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos. Wil je ook gebruikmaken van de horeca-wijnselectie? Of heb je behoefte aan advies op maat? Neem dan contact op met je accountmanager of stuur een mail naar wijnadvies@sligro.nl

Horecawijnen tijdens de feestdagen

Bij de aankomende feestdagen mogen goede wijnen natuurlijk niet ontbreken. Sligro denkt graag met je mee over betaalbare, exclusieve horecawijnen.