Alles over de aangescherpte coronamaatregelen & Recall voor CSM Bakery en La Lorraine. Meer informatie

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Plantaardige alternatieven

Hoe moeilijk veganistisch koken soms ook lijkt, er is bijna voor alles wel een variant. Wat dacht je van veganistische kaas of van amandelmelk in plaats van koeienmelk? We hebben de plantaardige alternatieven voor kaas, vleesvervangers, mayonaise, ei, melk- en zuivelproducten en zoetstoffen voor je op een rij gezet.

Kaas

Veganistische kaas is vrij van melk, lactose, soja, palmolie en gluten. Daardoor geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Maar ook voor gasten met een lactose- en/of glutenintolerantie. De kaas is verkrijgbaar in nature en cheddar plakken en in naturel geraspt. Heerlijk ook als gesmolten kaas over pizza, burger of tosti.

Pak 200 gram
Pak 200 gram
Zak 200 gram
Nature&Moi
Vegan geitenkaas
Pak 200 gram

Vleesvervangers

Gasten zijn bewuster dan ooit bezig met eten. Ook met vervangers. Want ze willen wel gewoon de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Vleesvervangers zijn een lekkere en voedzame oplossing. Denk aan burgers van sojabonen, erwten of tarwe. Sligro heeft een groot assortiment trendy vleesvervangers.

Kaldenberg Vleesvervangers
Vegetarische hamburger
Beyond Meat
Burger plantbased
Bak 10 stuks x 113,5 gram
De Vegetarische Slager
NoChicken vegetarische kipstukjes
Doos 1,75 kilo
Doos 30 stuks x 100 gram
Doos 31 stuks x 80,65 gram

Mayonaise

Dit veelgebruikte ingrediënt in de keuken bevat ei, en is dus niet geschikt voor veganisten. Gelukkig bestaan er alternatieven op basis van plantaardige stoffen of die lactosevrij zijn. Deze producten hebben dezelfde eigenschappen als reguliere mayonaises. Ideaal als basis voor je huisgemaakte sauzen, voor ál je gasten.

Tube 80 cl
Emmer 10 liter

Zoetstoffen

Als je aan alternatieven voor zoetstoffen denkt, komt honing misschien al snel in je op. Maar honing is niet veganistisch. Voor de productie worden immers honingbijen gehouden. Voor honing zijn er ook alternatieven die je veganistische gasten wel aanspreken. Denk aan agavesiroop en maple siroop.

Flesje 25 cl
Flesje 25 cl
Petflesje 25 cl

Melkproducten

Voor melk zijn er meerdere alternatieven. Sojamelk is de klassieke melkvervanger; voor koken, bakken en opschuimen. Vanwege het hoge vetpercentage is ook kokosmelk ideaal om te koken en bakken. Ook met amandelmelk kun je meerdere kanten op. Maar vanwege de vlokkerige structuur is deze melk minder geschikt om in koffie te gebruiken. Rijstmelk is de ideale keuze voor gasten die ook een allergie hebben.

12 pakken x 1 liter
6 pakken x 1 liter

Roomproducten

Niet alle bekende roomproducten hebben een vegetarische variant. Dit komt door de eigenschappen van melkeiwit. Maar ze zijn er wel. Alpro Soya Culinary ‘For Professionals’ is een 100% plantaardige variant voor room. Op dezelfde manier te gebruiken als kookroom in zowel warme als koude gerechten. De producten van Debic bevatten zijn vegetarisch, omdat ze nog melk bevatten.

Fles 1 liter
Fles 1 liter
Fles 1 liter
Fles 1 liter
Pak 1 liter
Pak 1 liter

Deegproducten

De degen van Tante Fanny zijn de ideale basis voor vegetarische of veganistische gerechten. Van bladerdeeg, pizzadeeg en filo- en strudeldeeg tot verse flammkuchen en quiche- en taartdeeg. Het deeg is uitermate gemakkelijk te portioneren en bevat geen kleurstoffen, dierlijke producten of smaakversterkers.

Pak 300 gram
Tante Fanny
Bladerdeeg vers
Pak 700 gram
Tante Fanny
Filodeeg vers
Pak 500 gram
Tante Fanny
Pizzadeeg vers
Pak 730 gram

Ei

Een bindmiddel gebruiken in hartige en zoete gerechten, maar geen ei? Of je zoekt een alternatief als rijsmiddel? Eiwit boots je na met het vocht van kikkererwten: aquafaba. Aqua is water en faba is boon. Aquafaba kun je ook gebruiken om schuim van te maken en als geleer- en verdikkingsmiddel.

Eieren & gelatine vervangen
1 ei = 45 ml aquafaba
1 eiwit = 30 ml aquafaba
1 blaadje gelatine = 1/2 g agar agar
Victoria
Kikkererwten
Blik 2,65 liter
Maison Niels de Veye
Agar
Potje 75 gram
Victoria
Kikkererwten
3 blikken x 42,5 cl
Bonduelle
Kikkererwten
6 blikken x 620 gram
Swallow Globe
Agar agar poeder wit
Pakje 7 gram
Unique
Agar
Potje 200 gram

Brood

Brood kan diverse dierlijke ingrediënten bevatten. De meeste broden zijn vaak al veganistisch. Echter wordt in zachte broden vaak melk gebruikt. Sligro heeft zachte broodjes en croissants in het assortiment waar geen melk of roomboter aan is toegevoegd.

Zak 6 stuks x 80 gram
Zak 6 stuks x 90 gram
Doos 48 stuks x 70 gram
Zak 25 stuks x 32 gram
Van 2.95 voor 2.25
Pak 9 stuks x 20 gram
2,95 2,25
Van 2.95 voor 2.25
Pak 9 stuks x 20 gram
2,95 2,25

Snacks

De vegetarisch en veganistische trend zet ook steeds meer door in de cafetaria. Van een volledig veganistische snack. Tot een vegetarische kroket of frikandel die nauwelijks is te onderscheiden van de vlees variant.

Doos 54 stuks x 17 gram
25 stuks x 20 gram
Doos 20 stuks x 36 gram

Gebak & IJs

Gebak en ijs hoeft niet altijd te bestaan uit eieren en boter. Van appeltaart en vegan brownies tot een veganistische magnum. Voor het bijvoorbeeld erwteneiwit gebruikt als plantaardig alternatief voor zuivel.

Doos 12 porties x 150 gram
Kinny's Kitchen
Vegan Brownie
Doos 800 gram
Ola Magnum
Vegan classic
20 stuks x 9 cl