• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Vega & Vegan

Plant based

Vega en vegan, het eten van minder of geen dierlijke producten is de hype voorbij. Dit biedt ook kansen voor jouw zaak. Hoe bedien je nu die vegetarische of veganistische gast? En wat zijn alternatieven waarmee je nog steeds kwaliteit serveert? Sligro neemt je mee in de wereld van plantaardig eten. Van veganistische en vegetarische recepten tot plantaardige alternatieven voor je reguliere producten. Maar we laten vooral zien hoe lekker plantaardig kan zijn!

Vega(n) assortiment

We blijven ons assortiment continu verbeteren. Ook op het gebied van plantaardige alternatieven. Samen met onze leveranciers maken we ons aanbod keer op keer beter en blijven we plantaardige alternatieven toevoegen. Zo hebben we bij alle bekende niet-plantaardige producten de varianten op een rij gezet.

Vega(n) recepten

Flexitariër, vegetariër of veganist

Flexitariër
Flexitariërs zijn gasten die minimaal 1 dag in de week geen vlees eten. Bijna 90% van alle Nederlanders mag zich flexitariër noemen. Maar liefst 55% eet 3 dagen of meer geen vlees in de week.

Vegetariër
Gasten die geen vlees eten - maar wel ei, zuivel en honing - zijn vegetariër. Zo’n 5% van de Nederlanders is vegetarisch.

Veganist
Je veganistische gasten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen melk en eieren, maar ook geen honing. Ook dierlijke stoffen en materialen als bijenwas, wolvet en leer gebruiken ze niet.

Oplossingen

Meer en nieuwe gasten trekken en tegelijkertijd kosten besparen? Je kaart een vegetarische of veganistische twist geven is meer dan inspelen op een lifestyle. We laten je zien hoe je dat doet met een aantal stoere, plantaardige concepten. En hoe je daar voordeel mee pakt in je keuken.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers. Ze hebben oneindig veel toepassingen, zijn lang houdbaar en relatief goedkoop. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar prijstechnisch ook erg interessant. Laat je inspireren door ons assortiment.

Vleesvervangers

Flexitariës, vegetariërs en veganisten zijn voortdurend op zoek naar alternatieven. Want ze willen wél de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Vleesvervangers zijn lekkere en voedzame oplossingen. Denk aan burgers van sojabonen, erwten of tarwe. We hebben een breed assortiment samengesteld.

Vega(n) hardlopers

De hardlopers op jouw kaart voor iedereen beschikbaar maken. Met een aantal eenvoudige aanpassingen giet je ze snel in een vegetarische of veganistische vorm. Van je 12 uurtje, salade geitenkaas en club sandwich bij de lunch tot de tomatensoep en carpaccio.

Comfortfood

Burgers, loaded fries, taco’s en milkshakes; vier klassiekers in een plantaardig jasje. Dat is vegan comfortfood. Stuk voor stuk guilty pleasures. Alle gerechten zijn kleurrijk opgemaakt en Instagram-waardig. Reken maar dat vegetariërs en veganisten hier hun vingers bij aflikken.