• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Skrei

Skrei is een seizoensproduct, verkrijgbaar van januari tot en met maart. Deze winterkabeljauw heeft witter en steviger visvlees dan de ‘gewone’ kabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt.

Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien. De vis is afkomstig van het kabeljauwbestand uit het noordoost arctische deel van de Barentsz Zee. De vis trekt elk jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de wat warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen. 

Skrei is het ultieme ingrediënt voor het Valentijnsmenu. De ‘honeymoon’ naar Lofoten is al bijzonder, maar de skrei heeft ook een paringsdans. Terwijl andere vissoorten direct in actie komen, heeft de kabeljauw vooraf een liefdesritueel. Ze zwemmen eerst samen buik aan buik tijdens het paaien. Niet voor niets noemen ze skrei daarom wel de ‘Casanova van de zee’.

Skrei op de kaart

Skrei biedt eindeloze bereidingsmogelijkheden en constante kwaliteit. Daarom is het favoriet in vele keukens. Zo ook in die van Strandpaviljoen De Marlijn op Schiermonnikoog. 

Skrei assortiment

Skrei assortiment alleen beschikbaar van januari tot en met maart

Receptinspiratie