• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Leestijd: 5 minuten

Blog | Goed voorbereid op het terrasseizoen

Je terras is het visitekaartje van je zaak. Met de juiste voorbereiding maak je een vliegende start en haal je nóg meer uit je terras. We helpen je op weg met deze tips & tricks.

Concrete tips persoonlijk afgestemd op jouw vraag? Meld je dan aan voor de training 'Terras opstart' bij ZiN Inspiratielab.

Teken de indeling en routing uit

De snelheid erin houden? Zet tafels en stoelen neer volgens een uitgedacht plan. Ga uit van 1,25 m2 per gast. Maak vooraf een schets van de juiste indeling en teken de looplijnen uit. Zo voorkom je dat medewerkers en gasten elkaar in de weg lopen.

Begeleid nieuwe medewerkers

Zet je onervaren krachten in om de extra drukte op te vangen, bereid hen dan al in het voorseizoen goed voor op de piekdrukte. Bijvoorbeeld via een terrastraining. Of laat ze meelopen met een 'buddy' en kennismaken met de routing en menukaart als food- en drankrunner. 

Zet zoveel mogelijk margemakers in

Door gebruik te maken van foodconcepten met een hogere marge haal je het maximale uit je terras. Met loaded-concepten, borrelplanken en traybakes bespaar je in bereidingstijd en dus personeelskosten. 

Vang daluren op

Zorg dat je ook bij daluren je terras voller krijgt, bijvoorbeeld met een high tea, wine of beer. Of werk met acties: tweede kopje koffie halve prijs. Geef er vooral je eigen draai aan. 

Werk als een team

Bespreek met je team de doelen en aandachtspunten voor het komende terrasseizoen. En brainstorm samen over vernieuwende ideeën, het menu of de beste terrasindeling. Zo blijft iedereen betrokken en gemotiveerd. Waar je gast vervolgens van profiteert. Win-win!

Meer tips en fris van start?

Heb je behoefte aan meer concrete tips, die persoonlijk zijn afgestemd op jouw vraag? Waarom meld je jezelf niet aan voor de Terrastraining bij ZiN Inspiratielab? Na die training haal je het maximale uit je terras!