• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tips & tricks

Als we samen de juiste voorbereidingen treffen, kunnen we samen werken aan een soepele doorstart. Hieronder vind je de belangrijkste onderwerpen:

Bestellen
We adviseren je om op tijd en voldoende te bestellen. Samen hebben we dan de ruimte om een oplossing te zoeken, mocht een leverancier onverhoopt later leveren. Probeer zo ver als mogelijk lang houdbare producten alvast te bestellen. Dan heb je dat in ieder geval binnen en kan je deze producten als alternatief gebruiken tot de versproducten binnen zijn. (Bijvoorbeeld lang houdbare melk i.p.v. verse melk). Plaats tenslotte je bestelling bij voorkeur online.

Leveranciers en producenten
Enkele leveranciers en producenten zijn momenteel niet in staat om de afgesproken hoeveelheden te produceren. E.e.a. heeft te maken met een schaarste aan grondstoffen en de overstromingen in Zuid-Nederland, België en Duitsland, waardoor productielocaties zijn stilgelegd. Ook is door de forse afzetdaling in Foodservice in 2020 en 2021 de productiecapaciteit verlaagd of zelfs stopgezet. Met het voorzichtig opstarten van horeca en cateringlocaties groeit dit volume langzaam weer.

Leveringen en alternatieven
Wij zetten alles op alles om bij iedereen op tijd voor de deur te staan. Ondanks alle inspanningen zullen de servicegraad en levertijdigheid die je van ons gewend bent de komende weken nog niet in lijn zijn met je verwachting. Dit geldt met name voor waters, postmix, het diepvriesassortiment en kort houdbare producten, zoals zuivel.

Alternatieven
Waar mogelijk zorgen wij voor passende alternatieven in je order en leveren we die aan je uit. We verzoeken je om je collega’s hiervan op de hoogte te stellen, zodat we deze alternatieven tijdelijk met elkaar kunnen accepteren.  

Personeelstekort
Door de markt en Corona hebben we op dit moment helaas ook bij Sligro te kampen met personeelstekorten. We doen er alles aan om dit op te vangen, zodat we bestellingen zo goed mogelijk kunnen blijven leveren.

Veiligheid
Onze chauffeurs leveren straks weer met een grote glimlach en op een veilige manier alle bestellingen tot aan de deur af. Natuurlijk houden ze de RIVM-richtlijnen in acht. Als jij dat ook doet, creëren we samen met en voor elkaar een veilige omgeving.

Containers
Onze chauffeurs zullen de containers niet afstapelen, maar alleen wisselen. We vinden het erg fijn als er iemand bij de bezorging aanwezig is. Dank voor je begrip. 

Zelfbedieningsvestigingen
Naast de mogelijkheid tot bestellen, ben je van harte welkom in een van onze vestigingen. Voor spoedorders en noodgevallen kun je hier ook terecht. We verwelkomen je graag en staan klaar voor al je vragen. 

Emballage & retouren
Om deze doorstart zo soepel mogelijk te laten verlopen, hanteren we een ander emballagebeleid dan je van ons gewend bent. We nemen nu net zoveel rolcontainers mee als dat je geleverd krijgt. Vergeet niet de emballage gesorteerd klaar te zetten voor de chauffeur en te tekenen. Heb je veel emballage staan? Geef het door aan je klantenteam, dan halen we dit apart op.

Vragen?
Het kan voorkomen dat producten dus minder snel voorradig zijn. Blijf in dergelijke gevallen in contact met ons. Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Jouw accountmanager en onze afdeling telesales staan voor je klaar.

Wij danken je voor je begrip en flexibiliteit en wensen je heel veel succes in deze turbulente periode. Samen sterker!