• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
De traditionele gefrituurde aardappel in een nieuw jasje

Chique frites

Vijf redenen om ­chique frites op je kaart te zetten:

#1 Niet zomaar een frietje, maar een snack waar je gasten voor terugkomen
#2 Varieer met sauzen en spicemixen en je hebt altijd wat anders op de kaart
#3 Een upgrade van het gewone frietje kost je amper meer tijd
#4 Verhoog je omzet en onderscheid je van de concurrentie
#5 Makkelijk te delen, dus ook geschikt voor shared dining

Het meest veelzijdige stukje aardappel

Fastfood zit in de lift. Op diverse plekken openen restaurants gespecialiseerd in hamburgers of hotdogs hun deuren. Zij maken van een simpel gerecht slim een luxe versie. Dit kan natuurlijk ook met frites. En daar hoef je niet speciaal een restaurant voor te openen... Schil, hak en bak je frieten bijvoorbeeld zelf. Zo kun je regelmatig kiezen voor een andere aardappel. En dus ook een andere smaak.

Zoutloos en smaakvol

Met smaak van frites kun je meer kanten op dan je denkt. Kies voor een zoete aardappel en de beleving van je gasten is meteen anders. Je kunt ook diverse (huisgemaakte) sauzen aanbieden bij jouw frites. Wil je écht het verschil maken? Ga dan voor frites met een spicemix. Deze zijn in allerlei smaken verkrijgbaar. Zoveel zelfs dat je er eenvoudig een landenthema aan kunt koppelen. Zo heb je meteen de mogelijkheid om ook met frites op de kaart te wisselen. Net zoals je met je andere gerechten doet. En - mooi meegenomen - je draagt bij aan de trend om minder zout te gebruiken. Spicemixen kunnen namelijk ook prima zonder zout.

Zo verkoop je het ‘chique frites’ concept!

Natuurlijk kun je bij Sligro terecht voor allerlei producten waarmee je chique frites nog interessanter maakt. Denk aan diverse soorten sauzen en de spicemixen van Sligro Spice Market. Maar Sligro doet meer. Wij helpen je namelijk ook met recepten en rekenvoorbeelden. Zo kun je een portie simpele frites heel eenvoudig ombuigen tot een margemaker waar je gasten vaker voor terugkomen.

Frites de luxe

Huisgemaakte frites verdienen het om mooi gepresenteerd te worden. In verschillende zakjes bijvoorbeeld. Of op een schaal, zodat ze makkelijk te delen zijn. Het grote voordeel van een mooie presentatie is dat je product ook hoger gewaardeerd wordt door je gasten. Die zijn best bereid er wat meer voor te betalen.

Huisgemaakt de lekkerste

Ga je voor snelheid en gemak? Kies dan voor onze kant-en-klaar varianten uit de diepvries met huisgemaakte uitstraling. Maar zelf maken is authentiek en doe je in vier simpele stappen. Koop aardappels in, schrap ze, bak ze voor en bak ze af. Dat is niet alleen makkelijk, het geeft je ook de mogelijkheid zelf de smaak van je frites te kiezen. Ga bijvoorbeeld eens voor zoete aardappelfrietjes.

Laat je inspireren voor chique frites

Sligro doet je graag een paar tips aan de hand. Ga bijvoorbeeld voor smaken die verrassen. En varieer regelmatig. Dat kan heel goed met chique frites. Wat dacht je van deze varianten?

Rekenvoorbeeld aardappelfrietjes met mayo

Inkoopprijs €0,56 (excl. BTW)
Verkoopprijs  €2,50 (incl. BTW)
Marge 76% €1,80 (incl. BTW)

Verse en ambachtelijke friet van friethoes

Met de friet van FrietHoes laat je eenvoudig mensen op grote schaal van een ambachtelijk product genieten. De lekkerste friet is vers, onbehandeld en afkomstig van de beste aardappelen van het seizoen. Bak de friet in drie minuten af, en klaar!

Frites met trendy toppings

Wil je meer inspiratie hoe je jouw ‘basic’ frietje gemakkelijk om kan toveren tot een culinaire traktatie? Ga dan voor loaded fries; dé manier om je te onderscheiden. Zo voeg je een flinke dosis vers en ambacht toe aan jouw assortiment.

Assortiment

Frietaardappelen
Jongens van de Klei
Frietaardappelen
Zak 5 kilo
Doos 6 kilo
Zak 4 kilo
Zak 2,5 kilo
BBQ Rub
Sligro Spice Market
BBQ Rub
Blik 60 gram
Zout gerookt
Odyssey
Zout gerookt
Potje 150 gram