Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips
Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips, sushirijst en furikake
De Noorse Zalm ook Atlantische zalm genoemd wordt gekweekt in de fjorden van Noorwegen. Het hele kweekproces, van een eitje tot een volwassen zalm van 4-5 kg, neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Voor de gezondheid en welzijn van de zalmen wordt er een minimaal aantal per kubieke meter gehouden. De zalmen krijgen de beste voeding uit duurzame bronnen en alle essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen krijgen om gezond en snel te kunnen groeien.
De Schotse zalm wordt gekweekt in de wateren van Schotland. Visueel is er geen verschil tussen Noorse en Schotse zalm, beide soorten behoren tot de Salmo salar familie. Het visvlees van de Schotse zalm is iets donkerder van kleur. Doordat de Schotse zalmen iets minder beschut (niet in fjorden) worden gekweekt hebben ze meer weerstand in het water en zijn daardoor iets minder vet.
De biologische zalm wordt in Noorwegen gekweekt op specifieke farms die in de fjorden zijn gesitueerd. Om een biologische label te krijgen, moet de zalmkweek voldoen aan uiterst strenge criteria die door Debio worden gecertificeerd. De voeding bestaat uit biologische granen, meel en olie van hele en wilde vissen van de visvangst die bepaald wordt door een quota, en zijn antibiotica verboden.
Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips
Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips, sushirijst en furikake
Warmgerookte zalm
Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper.Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.