• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kleinste Keuken

Verhoog je omzet uit food

Wil je meer omzet uit food halen? Maar heb je onvoldoende (geschoold) personeel, of geen plek voor een echte keuken? Kies voor Kleinste Keuken en serveer met één druk op de knop ruim 100 gerechten.  

Haal je vrijwel al je omzet uit (fris)drank?

En bied je je gasten nu alleen een bitterbal en wat nootjes aan? Zonde! Want daardoor: 

  • mis je flink wat omzetkansen vanuit foodverkoop
  • gaan je gasten weg zodra ze honger krijgen
  • loop je drankomzet mis, omdat gasten korter in je zaak blijven

Serveer food zónder extra personeel

Speciaal voor klanten die meer omzet uit food willen halen zónder keuken of extra personeel, ontwikkelde Sligro de oplossing Kleinste Keuken: 

✔ ruim 100 voorgeprogrammeerde gerechten
✔ bereid in één apparaat, met slechts één druk op de knop
✔ van snacks, nacho’s en pizza’s tot warme gerechten en zoetigheden
✔ alles direct vanuit de vriezer in de mini-oven
✔ klaar in een paar minuten (13x sneller dan traditionele apparatuur)

Hoe werkt Kleinste Keuken?

Unieke high speed mini-oven

De basis van Kleinste Keuken is een highspeed mini-oven: de Merrychef. Dit is een frituur, oven, magnetron en grill in één. Door deze combinatie van hittetechnologieën maak je gerechten in de Merrychef tot wel 13 keer sneller klaar dan met traditionele apparatuur. Zo zet je een pizza in 2,5 minuut op tafel en een portie nacho’s met pulled pork in minder dan 1 minuut. Doordat de Merrychef ook nog eens heel klein is (slechts 65x36x63cm), past hij in elke keuken en achter iedere bar. 

Ruim 100 gerechten: van bitterbal tot maaltijd

Of je nu op zoek bent naar een aanvullend foodaanbod voor op je terras, voor in de late uurtjes (als het keukenpersoneel al weg is) of iets te snacken wilt aanbieden bij de borrel; Kleinste Keuken biedt met 100+ gerechten voor iedere gast wat lekkers. Van snacks en borrelhapjes tot zoetigheden en warme gerechten. Alle recepten zijn door de chefs van Sligro ontwikkeld met het oog op eenvoudige bereiding, constante kwaliteit en gezonde marges. 

Bereiding met één druk op de knop

De Merrychef is zeer eenvoudig in gebruik, waardoor ook ongeschoold personeel de mini-oven kan bedienen. De Merrychef is namelijk heel visueel ontworpen. Alle 100+ gerechten zijn voorgeprogrammeerd en je selecteert ze op basis van een foto op het scherm. Kies je gerecht, zet het (rechtstreeks vanuit de vriezer) in de oven en druk op de knop. Binnen een paar minuten is je gerecht klaar om te serveren. 

De voordelen van Kleinste Keuken

Meer omzet uit food én drank
Haal je je omzet grotendeels uit (fris)drank? Door gevarieerde (borrel)snacks en gerechten te serveren, geef je je gast een extra reden om naar jouw zaak te komen én langer te blijven hangen. Zo zorg je voor meer omzet uit food én drank. 

Razendsnel klaar 
Alle 100+ Kleinste Keuken-gerechten gaan rechtstreeks vanuit de vriezer (-18°C) in de Merrychef en staan binnen een paar minuten op tafel. Geen derving, geen mise-en-place; wél snelle service voor gasten met lekkere trek. 

Geen geschoold personeel nodig
De Merrychef is supereenvoudig te bedienen. Je hebt dus geen kok of ander geschoold personeel nodig. Alle gerechten zijn voorgeprogrammeerd en met één druk op de knop klaar te maken. Ook door minder ervaren medewerkers, weekend- of invalkrachten. 

Voor ieder wat wils
Snacks, pizza’s, broodjes, nacho’s, apfelstrudel… met keuze uit 100+ gerechten geef je gasten een extra reden om jouw zaak te bezoeken. Bovendien spreek je met trendy borrelbites als loaded nacho’s en flammkuchen nieuwe doelgroepen aan.

Veelgestelde vragen

De kosten voor de aanschaf van een Merrychef high speed mini-oven hangen af van jouw wensen en de mogelijkheden in jouw zaak. Zo heb je afhankelijk van het type apparaat wellicht krachtstroom nodig. Als je dit al hebt betaal je alleen de kosten van het apparaat. Zo niet, dan komen er nog aanvullende kosten voor het aanleggen van krachtstroom.

Lees meer informatie over de Merrychef >

Dat hangt af van het type oven dat je koopt. Er zijn twee verschillende varianten: de Merrychef conneX 12 en Merrychef Eikon e2s. Beide hebben een afmeting van 65x36x63 cm en passen dus in vrijwel elke keuken of pantry.

Wat wél anders is, is de electricteitsaansluiting. De ene variant werkt op 230V. Daarbij hoef je vaak alleen de stekker in het stopcontact te steken en dan kun je aan de slag. De andere variant werkt op 400V (krachtstroom). Heb je nog geen krachtstroom, dan zul je dat dus eerst moeten (laten) aanleggen.

Voor beiden varianten is geen afzuiging nodig.

Lees hier meer over de varianten van de Merrychef >

Dit is afhankelijk van het formaat van je zaak, hoeveel gasten je kunt ontvangen en welke gerechten van de Kleinste Keuken je opneemt in je aanbod.

Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting in Venray is in ieder geval overtuigd: “Nadat ik de Merrychef had aangeschaft en met Kleinste Keuken ging werken, ben ik meer food en meer drank gaan verkopen. Mijn maandomzet steeg binnen no time met € 5000,-. Ik had de investering al in 5 maanden terugverdiend.”

Wil je weten hoe snel jij de Merrychef kunt terugverdienen? Laat je gegevens achter en een accountmanager neemt contact met je op om de terugverdientijd in jouw situatie samen te berekenen.

Laat je gegevens achter >

Alle recepturen en bereidingswijzen van Kleinste Keuken zijn specifiek uitgewerkt en ontwikkeld op de Merrychef conneX 12. Wil je de producten die in deze recepturen gebruikt worden bereiden in een ander apparaat? Houd dan de bereidingswijze aan zoals die op de verpakking staat. 

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.