• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kleinste Keuken

Wil jij meer omzet uit food halen? Maar heb je onvoldoende (geschoold) personeel? Of geen plek voor een uitgebreide keuken? Ga dan aan de slag met Kleinste Keuken. Dit foodconcept bestaat uit meer dan 80 gerechten die te bereiden zijn in één apparaat: de Merrychef.

Haal meer omzet uit food
✔ Meer dan 80 voorgeprogrammeerde recepten
✔ Te bereiden in één apparaat met slechts een druk op de knop
✔ Van bitterballen, flammkuchen en nacho's, tot pizza's en apfelstrudel
✔ 13 keer sneller geserveerd dan traditionele apparatuur
✔ Geen extra personeel nodig

 

Hoe werkt Kleinste Keuken & Merrychef?

Meer omzet met één apparaat

De basis van Kleinste Keuken is een highspeed mini oven, genaamd de Merrychef. De Merrychef is een frituur, oven, magnetron én grill in één. Door de combinatie van die verschillende hittetechnologieën is bereiding met de Merrychef tot wel 13 keer sneller dan met traditionele apparatuur. Doordat de Merrychef ook nog eens heel klein is – slechts 65x36x63 cm – past hij achter iedere bar en in elke keuken. Kleinste Keuken in combinatie met de Merrychef is ontwikkeld in samenwerking met Bouter.

Bereiding met een druk op de knop

Het foodconcept Kleinste Keuken is volledig ontwikkeld voor deze highspeed oven. Het bestaat uit meer dan 80 gerechten die uitgebreid zijn getest en vervolgens voorgeprogrammeerd voor de Merrychef, zodat jij direct aan de slag kunt. Alle ingrediënten kunnen rechtstreeks vanuit de vriezer in de high speed oven en de gerechten zijn met slechts één druk op de knop door iedereen te bereiden. Je hebt dus geen extra of geschoold personeel nodig om toch die extra omzet te behalen.

Divers aanbod voor iedereen

De Kleinste Keuken recepten zijn ontwikkeld door chefs van Sligro. Daardoor garanderen we eenvoudige bereiding, constante kwaliteit en gezonde marges. Het aanbod bestaat uit snacks, pubfood, borrelplanken en zoetigheden. Of je dus op zoek bent naar een aanvullend food aanbod voor op je terras, voor in de late uurtjes (als het keukenpersoneel al weg is) of iets te snacken wilt aanbieden bij de borrel; Kleinste Keuken biedt voor iedere gast wat wils.

Doorontwikkeling van recepten

Bij levering van de Merrychef door onze partner Bouter worden alle Kleinste Keuken recepturen door de monteur geprogrammeerd, zodat het apparaat direct klaar is voor gebruik. Mis je een gerecht? De chefs van Sligro blijven nieuwe recepturen ontwikkelen die eenvoudig op de Merrychef met een usb-stick te installeren zijn. Wij houden je op de hoogte van updates en nieuwe recepturen. Uiteraard kun je ook zelf gaan testen en eigen gerechten toevoegen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om maatwerk recepturen voor je te ontwikkelen.

Makkelijk terugverdiend

Met Kleinste Keuken realiseer jij een hogere omzet en gezonde marges voor jouw zaak, dat tegen een minimale arbeidsinspanning. De investering verdien je al binnen enkele maanden terug. Benieuwd hoe snel jij de investering terugverdient?

Deze ondernemers gingen je voor

Varianten Merrychef conneX

In samenwerking met grootkeukenleverancier Bouter leveren wij twee varianten van de Merrychef: de Merrychef conneX 230V en de Merrychef conneX 400V. Neem contact op met je accountmanager en ontdek welke geschikt is voor jouw zaak.

Merrychef 230V Merrychef 400V
Compact formaat, past in elke zaak Compact formaat, past in elke zaak
Tot 13 keer sneller dan traditionele apparatuur Tot 13 keer sneller dan traditionele apparatuur
> 80 voorgeprogrammeerde gerechten > 80 voorgeprogrammeerde gerechten
Geen krachtstroomaansluiting nodig Snellere bereiding van recepten t.o.v. 230V

Gerechtinspiratie voor Kleinste Keuken

Gratis inspiratieboek

Benieuwd welke voorgeprogrammeerde Kleinste Keuken gerechten mogelijk zijn in de Merrychef? Download dan gratis het inspiratieboek.

Een greep uit de best lopende Kleinste Keuken artikelen

Meer weten?

Ontdek de omzetmogelijkheden van Kleinste Keuken. Ga vrijblijvend in gesprek met je accountmanager en bereken de omzetpotentie van jouw zaak. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Om gebruik te maken van de Merrychef is het niet nodig om bouwkundige aanpassingen te doen. De Merrychef heeft een afmeting van 636x356mm en is 620mm hoog. De Merrychef werkt op 230V en krachtstroom*. Je hoeft dus alleen wat ruimte te maken, de stekker erin te steken en je kunt direct aan de slag.

*Voor installatie van de Merrychef moet de bezetting van de groepen en de leeftijd van de stoppenkast worden nagekeken. Met oude groepen kunnen elektriciteitsgroepen eruit klappen tijdens het verwarmen van de Merrychef.

De kosten voor de aanschaf van een Merrychef high speed mini oven hangt af van het type dat je wilt aankopen. Mocht een dergelijke investering (op dit moment) niet haalbaar zijn, dan is er de mogelijkheid tot huurkoop van de Merrychef. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met je accountmanager.

Dit is afhankelijk van het formaat van je zaak, hoeveel gasten je kunt ontvangen en welke producten van de Kleinste Keuken je opneemt. Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting in Venray is in ieder geval overtuigd: “Nadat ik de Merrychef had aangeschaft, ben ik meer food en meer drank gaan verkopen. Mijn maandomzet steeg binnen no time met € 5000,-. Ik had de investering al in 5 maanden terugverdiend.”

De Merrychef high speed mini-oven combineert drie hittetechnologieën: convectiewarmte, botsingslucht en microgolfenergie. Hierdoor kunnen kooktijden tot wel 15 keer sneller worden bereikt dan bij conventionele ovens.  Het bedieningspanel is eenvoudig in te stellen en nog makkelijker in gebruik, met één druk op de knop start je de gekozen bereidingswijze.

Merrychef ovens die via Sligro door Bouter worden geïnstalleerd zijn daarnaast ook altijd voorgeprogrammerd geleverd op basis van Kleinste Keuken recepturen.

Alle recepturen en bereidingswijzen van Kleinste Keuken zijn specifiek uitgewerkt en getest op de Merrychef. 

De producten die in deze recepturen gebruikt worden zijn ook te bereiden in andere apparaten, houdt dan de bereidingswijze op de verpakking aan.

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de Kleinste Keuken? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen.