Oester in parel

Oester omhult in een glanzende parel van lekkernij

Gang
Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Maak de oesters open en vang het vocht op. Steek het vlees voorzichtig uit de schelpen en bewaar afgedekt met plastic folie.
  2. Meet 100 ml van het oestervocht af en breng het met de champagne en visfond tegen de kook. Week de gelatine in koud water en los samen met de agar agar op in de hete bouillon. Roer goed
  3. Maak de icebaltray open en verdeel de oesters over 8 holten van de tray. Schenk er bouillon op tot ze net onder staan. Laat 15 minuten staan tot de gelei stevig wordt. Sluit dan de vorm en vul de helemaal met gelei door het gaatje. Laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
  4. Laat de ballen een half uur op kamertemperatuur komen. Haal ze voordat je ze serveert voorzichtig uit de vorm.
  5. Leg de ‘oesters in de parels’ op toefjes kaviaar. Lepel ook een toefje kaviaar op de ‘parels’. Garneer met een oesterblaadje.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 16 creuses nr 3
  • 200 ml champagne
  • 100 ml heldere visfond
  • 3 blaadjes gelatine
  • 0,75 g agar agar
  • ca. 60 g kaviaar
  • oesterblaadjes
  • Extra: Icebal tray 5 cm (Bar Professional)

Publicatie datum: 15 november 2016

Andere recepten met oesters