Niet de smakelijke variëteit die je in onze vestigingen vindt, maar zeker belangrijk - we gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je bij ons winkelt. Als je onze website bezoekt ga je akkoord met al onze cookies en de bijbehorende verwerking van je persoonsgegevens. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld. Zo wordt je herkend tijdens het browsen op de website, Kun je afrekenen en blijft de website veilig.
Hiermee verbeteren we de functionaliteit van de website door het gebruik ervan te meten. Schakel je deze in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Zo krijg je relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses en kun je informatie delen via social media.
Zo kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses kunnen zo worden afgestemd.
Steek de oester open en verwijder deze uit de schelp.
Bewaar de oester op een keukenpapiertje zodat-ie z’n overtollige vocht verliest.
Snijd de lamsfilet met een scherp mes tot een fijne tartaar (niet hakken!).
Maak de tartaar aan met een beetje zout, peper en een dessertlepel olijfolie.
Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit.
Haal het vruchtvlees uit de avocado en meng dit met de crème fraîche, zout, tabasco en limoensap.
Draai de massa fijn tot een zalvige massa, dit kan zowel in de keukenmachine als met een staafmixer.
Pak 4 kleine blaadjes lamsoor en blancheer deze kort (koken in kokend water en koud spoelen).
Dresseer de tartaar van lam in de oesterschelp bovenop het oesterblad.
Haal de oester door de maizena. Klop de maizena van de oester af en frituur de oester 30 seconden op 180 °C.
Leg de gefrituurde oester op een plateau met keukenpapier.
Leg de oester op de tartaar van lam en dresseer er een beetje avocadocrème omheen.
Steek de lamsoor in de avocadocrème.
Snijd de olijf door de helft en dresseer deze tegen de crème aan. Garneer het gerecht af met de mustard cress.
Tip
Gebruik het overige lamvlees in het kerstmenu. De tartaar kun je rustig een uur van tevoren snijden. Houd deze wel in de koeling. Het contrast tussen de warme gefrituurde oester en de tartaar is fantastisch.
Mocht je geen oesterblad hebben, gebruik dan wat extra lamsoor voor de zilte smaak. De overgebleven olijven kun je gebruiken voor de borrel of maak er een tapenade van.