Krokante geitenkaas met vijg en peer

Krokante geitenkaas met vijg en peer
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de gedroogde vijgen in fijne blokjes en meng samen met de jam en de peer door de geitenkaas.
  2. Rol er mooie bolletjes van en laat even stevig worden in de koelkastuks
  3. Meng de panko met het paprikapoeder en strooi op een plateau.
  4. Haal de bolletjes geitenkaas door de tarwebloem, klop de overtollige bloem eraf en haal vervolgens door het losgeklopte eiwit.
  5. Haal ze vervolgens door de panko.
  6. Frituur de geitenkaas kort in de friteuse van 170°C.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met een snufje zout.
  8. Serveer er eventueel wat vijgenjam als dip bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 120 g verse geitenkaas
  • 2 gedroogde vijgen
  • 1 el fijngesneden peer
  • mespuntje vijgenjam
  • 2 el tarwebloem
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 4 el panko
  • mespuntje paprikapoeder
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019

Meer recepten voor jingle balls