• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Christmas stew

Winterse stoofschotel van sukade, krieltjes, pastinaak, bramen en vijgen

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal personen
6-8 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de rundersukade in mooie blokjes, snijd vooral niet te klein.
  2. Doe het vlees in een kom en voeg er de mosterd en de tarwebloem aan toe. Kruid stevig met zout en peper en meng door elkaar.
  3. Verwarm in een stoofpan een flinke klont roomboter en bak er op hoog vuur het vlees in aan tot het begint te kleuren. Blus af met het bier en breng aan de kook, draai het vuur lager en voeg de kruiden en specerijen toe.
  4. Laat 10 minuten pruttelen, voeg dan de fond toe. Breng opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en dek de pan af met een deksel.
  5. Laat ongeveer 2,5 uur stoven tot het vlees goed gaar is.
  6. Maak ondertussen de sjalotjes schoon. Snijd dikkere exemplaren doormidden of in vieren.
  7. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Halveer grotere krieltjes, maar laat de kleinste heel.
  8. Voeg na 2,5 uur de sjalot, de pastinaak en de krieltjes toe aan de stoofschotel. Zet terug op het vuur en laat nog 40 minuten stoven.
  9. Halveer ondertussen de vijgen.
  10. Neem de pan van het vuur, roer er de chocolade doorheen en voeg de bramen en de vijgen toe. Dek af met de deksel en laat nog 10 minuten staan, zodat de vruchten nog enigszins zacht kunnen worden en de smaken in de stoofschotel trekken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 1 kg rundersukadelappen of runderriblappen
  • 2 el gladde mosterd
  • 2 el tarwebloem
  • 2 flesjes donker bier
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 4 dl runderfond
  • 12 kleine sjalotjes
  • 2 pastinaken
  • 250 g kleine krieltjes
  • 50 g pure chocolade
  • 4 verse vijgen
  • 200 g bramen
  • klont roomboter
  • versgemalen peper
  • zout