50/50 Gehaktballen

De helft minder vlees, maar minstens zoveel smaak: op 500 gram rundergehakt van hoge kwaliteit neem je 400 gram groenten en 200 gram bonen. Een stuk gezonder en beter voor het milieu.  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
45 minuten 1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 10 g boter en bak hierin de knolselderij, ui, prei, wortel, tijm, knoflook en bladselderij op middelhoge stand 15 minuten. Voeg de bonen toe en bak nog enkele minuten. Schep alles in een kom en laat in 15 minuten afkoelen.
  2. Voeg het gehakt met circa 10 gram zout en peper naar smaak toe aan de groenten. Kneed alles flink door zodat het goed bindt. Draai er 8 ballen van en laat ze op een schaal 1 uur rusten in de koeling.
  3. Verhit de rest van de boter en braad hierin de ballen in circa 10 minuten rondom bruin. Zet een deksel op de pan en laat in nog 15 minuten rustig doorgaren.
  4. Meng de mosterd met de dragon, peterselie en bieslook en serveer bij de gehaktballen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 100 g knolselderij, in kleine brunoise
  • 100 g ui, fijngesnipperd
  • 100 g prei, in ringetjes
  • 100 g wortel, in kleine brunoise
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje bladselderij, fijngehakt
  • 200 g gekookte witte bonen, afgespoeld
  • 500 g rundergehakt van Natuurvlees
  • 4 el grove mosterd
  • 2 takjes dragon, blaadjes gehakt
  • 4 takjes bladpeterselie, blaadjes gehakt
  • 10 takjes bieslook, fijngesneden

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant