Coquelets au vin

Een heerlijk sappig, met olijfolie en tijm geroosterd coqueletje, geserveerd met een klassieke, rijke saus van spek, paddenstoelen en rode wijn.  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de fond met de wijn en de helft van de tijm tot ⅓ inkoken. Bestrooi de haantjes van binnen en buiten met peper en zout. Stop de overige tijm in de buikholtes.
  2. Bak op lage stand het spek in een koekenpan zonder toegevoegd vet in 15 minuten uit. Besprenkel intussen de haantjes met de olijfolie en rooster ze in circa 25 minuten gaar in een oven van 200ºC. Zet de warmtebron onder het spek hoger en bak de spekjes krokant. Neem het spek uit de pan en bak in het spekvet de paddenstoelen in 10 minuten gaar
  3. Haal de haantjes uit de oven en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten rusten. Neem de tijm uit de wijnsaus en breng de saus op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, haal van het vuur en monteer met de koude boter. Serveer de haantjes met de spekjes, champignons en wijnsaus. Lekker met een romige puree met wat tijm.

TIPZorg dat de kippenfond niet te zout/hoog op smaak is.    

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml kippenfond
  • 500 ml rode wijn
  • 16 takjes tijm
  • 4 coquelets
  • 250 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 50 g koude boter, in blokjes

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant