• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hollandse 'paella’ van bloemkoolrijst

Paella op zijn Nederlands, maar dan met bloemkool in plaats van rijst. Dit gerecht is bijzonder goed gevuld met heerlijke inktvis, mosselen, kokkels en garnalen. 

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de inktvis schoon en dep droog. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en bak hierin de inktvis op hoge stand 5 minuten. Bak de knoflook en chilivlokken 1 minuut mee en voeg zout naar smaak toe. Haal de inktvis eruit en zet apart.
  2. Bak in dezelfde pan op hoge stand de mosselen met de paprika 5 minuten (of tot de mosselen open staan). Schud regelmatig. Schep alles in een schaal. Bak op dezelfde manier de kokkels 4 minuten (of tot ze open staan). Neem uit de pan (zet ze apart) en blus de pan af met de wijn. Laat even inkoken en voeg de visbouillon toe. Laat weer even inkoken en voeg de saffraan toe.
  3. Breng de bouillon op smaak met zout en kook hierin de snijbonen in 8 minuten net gaar. Kook de laatste 2 minuten de erwten mee. Schep de groenten uit de bouillon en zet apart. Stoof de bloemkool in de bouillon in circa 2-5 minuten (naar eigen inzicht) beetgaar.
  4. Knip de grote ‘haren’ van de Hollandse garnalen en schud de garnalen om met de maïzena. Frituur ze in de olie op 170ºC in 2 a 3 minuten knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de scholfilet 4 minuten. Keer halverwege. Giet de bloemkool af en meng de groenten en de inktvis en schelpdieren erdoor. Breng goed op smaak en serveer met de gebakken schol. Geef de gefrituurde garnalen, mosselen en kokkels ernaast. Lekker met aioli.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 grote pijlstaartinktvis (ca. 500 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 snuf chilivlokken
  • 400 g mosselen
  • 1 kleine groene paprika, in reepjes
  • 200 g kokkels, goed gespoeld
  • 250 ml witte wijn
  • 750 ml visbouillon
  • 10 draadjes saffraan
  • 200 g snijbonen, in schuine stukjes gesneden
  • 200 g erwten
  • 600 g bloemkool’rijst’ (diepvries)
  • 200 ongepelde Hollandse garnalen
  • 1 el maizena
  • 2 liter frituurolie
  • 200 g scholfilet, in 4 stukjes

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant