• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Beef-birria-taco’s

Rijkgevulde soft taco’s met gesmolten tex-mexkaas, gestoofde schenkels en zijn eigen dip. 

Gang
Hapje Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten 4 uur

Bereidingswijze

  1. Kruid de runderschenkels aan beide kanten met zout en peper en haal door de tarwebloem.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de schenkels aan beide kanten goed aan.
  3. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en blus de pan af met de fond.
  4. Breng het vocht tegen de kook en laat het geheel afgedekt ongeveer 4 uur zachtjes stoven.
  5. Laat het vlees enigszins afkoelen in het vocht. Neem uit het stoofvocht en pluk het vlees.
  6. Zeef het stoofvocht en laat inkoken tot een krachtige jus is ontstaan. Haal het merg uit de mergpijpjes en roer dit door het gereduceerde stoofvocht heen. Maak het geplukte vlees lichtjes aan met deze saus.
  7. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  8. Maak de ui schoon en snipper fijn. Pluk de koriander.
  9. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  10. Leg 4 streettaco’s op een bakmatje en bestrooi met de geraspte kaas. Leg er een tweede taco op en plaats enkele minuten in de oven, zodat de kaas goed kan smelten.
  11. Neem uit de oven, verdeel er de geplukte schenkel overheen en bestrooi met de gesnipperde ui, tomaat en koriander.
  12. Serveer er het gereduceerde stoofvocht bij als dipsaus.

TipWil je het helemaal over the top maken, lepel dan nog wat warme Cheese Style-saus over de taco’s voor het serveren.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 runderschenkels
  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl chipotlepeper
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 dl runderfond
  • 8 streettaco’s
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 rode ui of zoete ui
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 tomaat
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant