Gegrilde koteletjes van zuiglam met watermeloen

Koteletjes van zuiglam en watermeloen van de barbecue met raapsteeltjes.  

Gang
Bijgerecht Tussengerecht Voorgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen.
  2. Snijd koteletjes van het rack van zuiglam en kruid met versgemalen peper, fleur de sel en komijnzaad. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
  3. Pluk de muntblaadjes en snijd fijn.
  4. Schil de watermeloen en snijd in driehoekige plakken. Kruid met olijfolie, sap en rasp van citroen, gesneden munt, fleur de sel en versgemalen peper.
  5. Rooster de koteletjes en plakken watermeloen om en om op de barbecue tot ze stevig gegrild zijn. Het vlees mag lekker rosé blijven. Neem van de barbecue en verdeel over een schaal. Maak de raapsteeltjes lichtjes aan met olijfolie en een beetje citroensap en verdeel over de schaal.

TIPDit recept is ook heerlijk met geitenkoteletjes (158236). Deze geitenkoteletjes wegen ca. 125 gram, zijn per stuk te bestellen en gemarineerd met een heerlijke Greek Style marinade.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 rack van zuiglam
  • 2 el komijnzaad
  • ½ kleine watermeloen
  • 4 takjes munt
  • 1 bos raapsteeltjes
  • olijfolie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant