• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gegrilde kingkrab met citroenboter

Kingkrabpoten van de barbecue met citroenboter en salsa van mais. 

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen grillen.
  2. Laat de kingkrabpoten ontdooien. Knip vervolgens met een scherpe schaar open en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de baleinen met een pincet.
  3. Pers de knoflook uit en snijd de bieslook ragfijn.
  4. Klop de roomboter luchtig in de keukenmachine en voeg er de knoflook en ⅔ van het citroensap en -rasp aan toe.
  5. Meng er voorzichtig ⅔ van de bieslook aan toe en kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
  6. Snijd de korrels van de kolf en meng in een kom met de rest van de bieslook, citroensap en -rasp.
  7. Maak de ui schoon en snipper fijn.
  8. Meng de zoete ui met de mais en kruid met versgemalen peper en fleur de sel. Meng er een lekkere scheut olijfolie doorheen.
  9. Leg de kingkrab met de schaal naar beneden op de barbecue en smeer het vlees rijkelijk in met de boter. Laat ongeveer 8 minuten roosteren.
  10. Neem van de barbecue en lepel er de salsa overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 kingkrabpoten
  • 100 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • ⅙ bos bieslook
  • 1 gekookte maiskolf
  • ½ zoete ui
  • scheutje goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant