Chips van groentenschillen met aioli met pesto

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de schillen in ruim water en zorg ervoor dat er geen zand meer op zit. Laat uitlekken en leg op keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 160°C. Frituur de schillen in frituurolie van 160°C, in kleine hoeveelheden in circa 3 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Herhaal dit met de rest van de schillen.
  2. Meng intussen de overige ingrediënten en serveer naast de chips.

TipWist je dat het niet geadviseerd wordt om rauwe aubergines te eten? Ze bevatten solanine, een natuurlijke gifstof die maag en darmklachten veroorzaakt.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 handjes groentenschillen, naar eigen inzicht
  • 2 liter frituurolie
  • 4 el mayonaise
  • 2 teentjes verse knoflook, fijngehakt
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder

Publicatie datum: 05 mei 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant