• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Van waste naar wonder

Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda om allerlei goede redenen. Voor de chef reden om eens helemaal om te denken en van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

Blog Van waste naar wonder

Think twice’ voordat je iets weggooit. Want met schillen, pitten, klokhuizen, broccolistelen en ga zo maar door, kun je echt ontzettend veel overheerlijke gerechten maken.  Vanaf nu denk jij twee keer na voordat je iets weggooit!

Recepten

Voedselverspilling tegengaan hoeft niet moeilijk te zijn. Met crativiteit en omdenken kom je een heel eind. We tonen bijzondere foodwaste gerechten: wat kun je doen met oud brood of left-over cookies? 

‘Carpaccio’ van knollen met lamskaantjes

Een bijzonder gerecht waarin een frisse dressing op basis van limoenschil de kruidige meiknol en radijzen begeleidt. Kaantjes van lamsvlees geven aan dit gerecht een creatieve en hartige draai.

(Bijna) gratis amuses

Een bisque op basis van garnalenschillen, een currysoep op basis van groenteafsnijdsels naar keuze en een heerlijke crème van aspergeschillen en venkel: drie heel verschillende amuses met een lage kostprijs, maar hoog op smaak.

Drie verwerkingen van brood

Met oud brood kun je op verschillende manieren een heel nieuw product maken. Smaakvolle crackers of een knapperig element in een broodsalade, bijvoorbeeld. Zoet brood is op zijn beurt heerlijk als crumble op ijs, pudding of fruit.

Van kop tot staart vis en hele aardappels

In dit recept wordt écht zo’n beetje de hele kabeljauw verwerkt. Een romige visfilet, geserveerd met een krokantje van vel, een smeuïge visjus en een frisse crème fraîche-vissaus.

Chips van groentenschillen met aioli

Eenvoudig en doeltreffend: goed schoongeboende, eetbare schillen van groenten als aardappel, wortel en pastinaak frituren, bestrooien met zout en serveren met huisgemaakte aioli.

Tarte tatin met leftover cookies

In dit recept zijn zacht geworden koekjes samen met karamel-appels op geraffineerde wijze omgetoverd tot een zeer smakelijke tarte Tartin. Extra heerlijk als je deze serveert met appeljus en crème fraîche.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist  niemand vlees of vis.

Culinaire trend

Menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

Culinaire trend

Minder food miles uit eigen land

Duurzaam idee: goed eten hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met de lekkerste ingrediënten uit eigen land en beperk je foodmiles! 

Culinaire trend

Next level ijs, ijs, ijs!

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer. Geef een creatieve twist aan ijs. Laat je inspireren door next level ijssoorten met verrassende smaken.

Hot topics