• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gegrilde Caesar Salad

Salade van gegrilde little gem met streaky bacon, parmezaan en ansjovis

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen op een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Snijd het stokbrood in plakjes, leg op een bakplaat en besprenkel lichtjes met olijfolie. Kruid met zout en peper en bak in ongeveer 8 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Bak de streaky bacon even mee, zodat deze lekker krokant wordt.
  4. Haal eventueel de buitenste bladeren van de little gem en snijd in de lengte doormidden. Laat het ‘kontje’ er wel aan zitten, daardoor valt de sla niet uit elkaar.
  5. Prak 4 ansjovisfilets met een beetje olijfolie en kruid met versgemalen peper. Smeer er de gesneden kant van de slaatjes mee in.
  6. Grill de slaatjes op de gesneden kant direct boven de kooltjes tot ze mooi beginnen te kleuren. Draai om en grill nog 2 minuten aan de andere kant.
  7. Dresseer de gegrilde sla op een schaal en verdeel er de ansjovisfilets, de streaky bacon en de croutons over.
  8. Schaaf er met een dunschiller plakjes Parmezaanse kaas overheen en lepel er ten slotte de dressing overheen.
  9. Serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 little gems
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • ⅙ ‘oud’ stokbrood
  • 4 flinke el caesardressing
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten