Harira soep met ras el hanout

De oorsprong van de harira soep ligt in Marokko. Er zijn vele variaties van deze soep te vinden in Marokko en Algerije. De soep wordt traditioneel tijdens de ramadan bij het verbreken van het vasten gegeten.
  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8 9 10

Bereidingswijze

Soep

  1. Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de bleekselderij, wortel, knoflook, gember, ras el hanout, chili flakes en de kurkuma. Voeg de tomatenpuree, linzen, tomatencoulis en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe. Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de linzen gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe en breng op smaak met het citroensap.

Opmaak

  1. Schep de soep in de borden en garneer met gehakte koriander en fijngesneden gezouten citroenschil.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • olie 30g
  • witte uien, blokjes 50g
  • bleekselderij, brunoise 50g
  • wortel, brunoise 50g
  • Knorr Primerba Knoflook 690g 10g
  • geraspte gember 10g
  • ras el hanout 8g
  • Chili flakes 2g
  • kurkuma 2g
  • tomatenpuree 50g
  • oranje linzen 40g
  • gepelde tomaten op sap 300g
  • water 0.70dl
  • Knorr Professional Groentebouillon poeder krachtig 50L 20g
  • kikkererwten uit blik, afgespoeld 100g
  • citroensap 8g
  • koriander tak 10g
  • Gezouten citroenschil 10g

Publicatie datum: 05 juli 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

Geef meer smaak in minder tijd!

Knorr professional

Knorr Professional is er exclusief voor de foodservice. Wij zetten ons in voor een authentieke, veelzijdige en duurzame manier van koken, waarbij je tijd wint in jouw keuken.