• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bengaalse shukto

Deze vegetarische curry dient als voorgerecht en heeft een heerlijke, kruidige smaak door onder meer mosterd-, maan-. venkel-, komijn- en mosterdzaad. De gebruikte groenten zijn snijbonen, kousenband, aardappel en aubergine.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Wel de mosterdzaadjes 2 uur in koud water. Giet af (vang wat water op) en draai er in een kleine blender een pasta van (voeg als het te droog blijft wat van het weekwater toe). Doe hetzelfde met het maanzaad. Meng venkelzaad, komijnzaad en mosterdzaad en maal het in een vijzel grof.
  2. Kook de snijbonen en kousenband in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Schep uit de pan en kook de aardappel in 10 minuten beetgaar. Neem uit de pan (vul eventueel aan met water) en kook de banaan in 5 minuten beetgaar. Houd alles apart.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de aubergine 5 minuten. Bestrooi met kurkuma en 1 theelepel van het venkelzaadmengsel en bak nog 1 minuut. Houd apart. Verhit de overige olie en de ghee in dezelfde pan en bak hierin de zoete aardappel op lage stand in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin. Voeg 1 theelepel van het venkelzaadmengsel, de radijs en de gember toe en bak nog 5 minuten. Voeg de voorgekookte groenten, aardappel, aubergine, 1 eetlepel van de mosterdpuree en 1 eetlepel maanzaadpuree toe. Schud alles door. Voeg de melk en kokosmelk toe en laat even stoven. Breng op smaak met peper en (selderij)zout, bestrooi met selderijblad en serveer met rijst.

Ingrediënten

  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el maanzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 100 g snijbonen, in schuine stukjes
  • 100 g kousenband, in kleine stukjes
  • 1 vastkokende aardappel, geschild en in parten
  • 1 groene banaan, geschild en in plakken
  • 4 el neutrale olie
  • 1 kleine aubergine, in halve plakken van 1 cm
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el ghee
  • 1 zoete aardappel, geschild en in halve plakken
  • 1 bosje witte radijs
  • 40 g gember, fijngehakt
  • 150 ml melk
  • 50 ml kokosmelk
  • (selderij)zout
  • 8 blaadjes bladselderij, fijngesneden

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten