• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

World Heritage Food

Elk land en elke regio heeft zo z'n eigen klassiekers, van curry tot gebak. Maak kennis met kenmerkende smaken uit alle windstreken. 

Blog World Heritage Food

Elk land ter wereld heeft zijn eigen culinaire erfgoed. Daarbij gaat het vaak om bijzonder smaakvolle en buitengewoon karaktervolle gerechten. Ga mee op reis en laat je inspireren door onze 10 wereldse gerechten uit onverwachte keukens.

Recepten

Overal ter wereld maken ze rijstgerechten, curry's, gebak en zuiveldesserts. En overal ter wereld doen ze dat op hun eigen manier. Reis mee langs de trots van de verschillende regio's.  

Bengaalse shukto

Deze vegetarische curry dient als voorgerecht en heeft een heerlijke, kruidige smaak door onder meer mosterd-, maan-, venkel-, komijn- en mosterdzaad. De gebruikte groenten zijn snijbonen, kousenband, aardappel en aubergine.

Cambodjaanse amok

Een snelle viscurry, waarin frisse smaken als citroen, limoen en koriander afgewisseld worden met pittige rawit en zachte kokosroom. Hoofdingrediënten zijn kabeljauw en garnalen.

Krokante kleefrijsttaartjes uit Laos (Khao Jee)

Het zijn bijna hartige koekjes, deze kleefrijsttaartjes. Hun smaak komt van onder meer knofl ook, rode peper, koriander en vissaus. Krokant worden ze door de gekookte rijst een dag in de koeling te laten staan alvorens de taartjes af te maken.

Rijst-doperwtjescake uit Syrië (Riz Wa Bazella)

In deze ‘cake’ worden rijst en een krachtige lamsstoof in een vorm gedrukt, vervolgens omgekeerd en bestrooid met diverse noten en pitten.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

 • Culinaire trend

  Allergieën en diëten in de horeca

  Maak als horecazaak het verschil met oprechte aandacht voor dieetwensen en allergenen. Ontwikkel eens een 'veilige' variant van bekende klassiekers.

 • Culinaire trend

  7x idee voor koffie & thee

  Meer beleving bieden met koffie en thee? Niet moeilijk. Want overal ter wereld ontstaan nieuwe trendsmaken. Ontdek ze zelf!

 • Culinaire trend

  Crazy = perfect

  De meest vergezochte foodcombi's zijn vaak de meest geslaagde. Laat je inspireren door de gekste foodcombi's.