Vegan chocolademousse met karamelcrumble

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4 5 6
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocola au bain-marie. Klop de aquafaba met de honing in een staande mixer stijf (het duurt even voor je een mooi schuim hebt). Laat de gesmolten chocola een beetje afkoelen en spatel het schuim erdoor. Verdeel de mousse over 4 of 6 glazen of bakjes en laat 1 uur in de koeling opstijven.
  2. Smelt de suiker met 1 eetlepel water op lage stand. Zet de warmtebron wat hoger als de suiker gesmolten is en verhit tot je een lichtbruine karamel hebt. Stort het op een siliconen bakmat en laat afkoelen.
  3. Maal de karamel in een keukenmachine of sla het met een deegroller tot gruis. Bestrooi de chocomousses met de karamel en bestuif met wat cacaopoeder.

TipHoud je van een meer romige chocomousse? Klop dan 100 ml vegan slagroom lobbig en spatel het door het mengsel voordat het in de koeling gaat.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g vegan chocolade
  • 150 ml aquafaba
  • 1 el maple of agave siroop
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl cacaopoeder

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten