Rappe ramen

Meestal zie je ramen met een zachtgekookt eitje en een stukje vlees. In dit recept deden we een vegan foodswap en vervingen we ei en vlees door onder meer paksoi en zeesla. Doordat er heel veel umami aan deze ramen zit, mist niemand het vlees en het ei.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat uitlekken. Meng intussen de Ramen Soup met 1 liter water en breng aan de kook. Kook de Shanghai paksoi 1 minuut en de sugarsnaps 30 seconden in de bouillon.
  2. Verdeel de noodles over kommen. Leg de paksoi en sugarsnaps erop en verdeel de bouillon erover. Garneer met de beide soorten rettich, zeekraal, bosui, Cressen en enoki.

Tip

foodswap vega
Maak de vegan ramen lekker en klassiek met miso-eieren. Meng hiervoor 1 eetlepel miso en 2 eetlepels sojasaus. Pel 4 zachtgekookte eieren en leg ze minstens 24 uur in dit mengsel. Snijd de eieren doormidden en serveer in de soep.

  

foodswap vlees
Maak er een vleesvariant van met bijvoorbeeld Presa Iberico of varkenshaas met soja en sesam. Dep hiervoor circa 200 gram Presa Iberico droog of (Iberico) varkenshaas droog. Meng 3 eetlepes sojasaus met 3 eetlepels mirin en bestrijk hiermee het vlees. Laat 24 uur marineren. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en braad hierin het vlees in circa 6 minuten (varkenshaas iets langer) net gaar. Snijd in plakjes en serveer in de soep.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 180 g ramen noodles
  • Yama kombu ramen soup stock
  • 2 stuks kleine Shanghai paksoi, in kwarten
  • 100 g sugarsnaps, in de lengte in reepjes
  • 40 g Miyazakinosan ingemaakte rettich, in dunne plakjes
  • 40 g verse rettich, in julienne
  • 4 plukjes zeesla, goed afgespoeld
  • ½ bosui, in ringetjes
  • 4 plukjes Shiso Cress
  • 4 plukjes Rock Gress
  • 4 plukjes golden enoki

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant