Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smelt voor de chocolademousse de chocolade en de roomboter apart van elkaar au bain-marie.
Klop ondertussen met behulp van een handmixer de eidooiers wit met de poedersuiker. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme chocolade. Meng de boter en de chocolade met elkaar en spatel er de dooiermassa doorheen. Spatel er de slagroom doorheen en schep in een bak. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Meng voor de cracker de poedersuiker met de melk, de tarwebloem en de gesmolten roomboter tot een glad beslag. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smeer strepen van het beslag uit op een bakmatje en rasp er met een microplane steranijs overheen.
Bak goudbruin in de voorverwarmde oven en haal met een spatel van het matje.
Week voor de gelei de gelatine in ijskoud water. Verwarm een klein gedeelte van de mousserende wijn in een steelpan met de poedersuiker en de steranijs. Laat 10 minuten trekken. Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Voeg de limoensap toe.
Plaats in de koelkast tot het begint te hangen en roer dan heel krachtig door met een garde zodat ‘bubbels’ ontstaan, terwijl je steeds een beetje van de rest van de mousserende wijn toevoegt.
Schep in champagnecoupes en laat verder opstijven. 10. Schep er een mooie quenelle van de chocolademousse op en steek er een cracker in.