Edible bubbles

Gelei van mousserende wijn met witte chocolademousse en een zoete cracker  

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Smelt voor de chocolademousse de chocolade en de roomboter apart van elkaar au bain-marie.
  2. Klop ondertussen met behulp van een handmixer de eidooiers wit met de poedersuiker. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water.
  3. Knijp de gelatine uit en los op in de warme chocolade. Meng de boter en de chocolade met elkaar en spatel er de dooiermassa doorheen. Spatel er de slagroom doorheen en schep in een bak. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Meng voor de cracker de poedersuiker met de melk, de tarwebloem en de gesmolten roomboter tot een glad beslag. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smeer strepen van het beslag uit op een bakmatje en rasp er met een microplane steranijs overheen.
  6. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven en haal met een spatel van het matje.
  7. Week voor de gelei de gelatine in ijskoud water. Verwarm een klein gedeelte van de mousserende wijn in een steelpan met de poedersuiker en de steranijs. Laat 10 minuten trekken. Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Voeg de limoensap toe.
  8. Plaats in de koelkast tot het begint te hangen en roer dan heel krachtig door met een garde zodat ‘bubbels’ ontstaan, terwijl je steeds een beetje van de rest van de mousserende wijn toevoegt.
  9. Schep in champagnecoupes en laat verder opstijven. 10. Schep er een mooie quenelle van de chocolademousse op en steek er een cracker in.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de gelei:

  • 5 dl mousserende wijn
  • 5g bladgelatine
  • 2 steranijzen
  • 50g poedersuiker
  • rasp van ½ limoen

Voor de chocolademousse:

  • 115g witte chocolade
  • 55g roomboter
  • 2,5 eidooiers
  • 20g poedersuiker
  • 25 cl slagroom
  • 1 blaadje gelatine

Voor de zoete cracker:

  • 100g poedersuiker
  • 20g melk
  • 25g tarwebloem
  • 40g gesmolten roomboter
  • 1 steranijs

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten