Venkel-gember ijsthee

Zelfgemaakte ijsthee met frisse smaken van anijs, venkel en gember.

Gang
Drank
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern.
  2. Snijd de venkel en gember vervolgens in reepjes/plankjes.
  3. Breng het water aan de kook.
  4. Voeg de venkel, gember, steranijs, agavesiroop en het sap van 1 citroen toe.
  5. Zet het vuur uit en laat 30 min. trekken.
  6. Vul aan met ijsblokjes tot ongeveer 1,5 liter (de ijsblokjes mogen smelten om de ijsthee te koelen)
  7. Presenteer in een kan en garneer met schijfjes citroen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 10 gr. verse gember
  • 2 steranijs
  • 2 citroenen
  • 2 el agavesiroop
  • 1 liter water
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 08 juli 2024

Gerelateerde recepten