• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Personeelstekort? Meer marge in minder tijd met Slimme Keuken

Bijna iedere ondernemer weet hoe moeilijk het is om in deze tijd aan voldoende en goed keukenpersoneel te komen. In aanloop naar de drukke feestdagen kun je wel wat hulp gebruiken om dit gebrek aan handjes op te vangen. Slimme Keuken biedt uitkomst. Met hulp van onze Slimme gerechten, boek je direct tijdwinst en meer marge. 

De voordelen van Slimme Keuken

 

✔ Realiseer minimaal 65% meer marge per gerecht
✔ Plan arbeidsuren efficiënter in en bespaar tot wel 40% op je personeelskosten
✔ Dankzij een handig calculatiedocument behoud je de grip op je kosten
✔ Door de slimme gerechten heb je meer tijd over voor eigen signatuur
✔ Altijd een constante kwaliteit
✔ Minder food waste door slim inkopen
✔ Inspiratie voor meer dan 65 slimme recepten voor de lunch en het diner

×

Alles voor een slimme kerst

Gratis (vernieuwd) receptenboek

Meer dan 80 Slimme recepten in één document, incl. adviesprijzen en marges. Vraag hem gratis aan. Dat is pas slim!

Slimme kerst

Door slimme keuzes te maken voor het kerstmenu, kan jouw personeel zo effectief mogelijk te werk gaan.  Minder tijd, minder foodwaste, meer gemak en meer marge: met Slimme Keuken ben je echt klaar voor kerst!

Meer marge in minder tijd

Tijdswinst

Slimme Keuken bespaart tijd in je mise-en-place. Bovendien kun je alle type gerechten al met één chef in de keuken, op hoge snelheid bereiden.

Betere marge

Slimme Keuken bespaart tijd en personeelskosten. En lagere kosten betekent een betere marge op je gerechten en voor je onderneming.

Meer rendement

Met Slimme Keuken helpen we je ook graag om integraal jouw bedrijfsresultaat te verbeteren. Vraag je accountmanager naar de handige calculatiemodule.

Minder foodwaste

Bij traditioneel koken en mise-en-place heb je meer foodwaste dan bij Slimme Keuken. Onder meer doordat je met minder verschillende producten werkt.

Gratis Tutorial: Koken met oog voor marge

Met Slimme Keuken realiseer je meer marge in minder tijd. Juist in deze tijd is het van belang om te koken met oog voor marge. Culinair Adviseurs Albert Tielemans en Sietse Blummel geven praktische tips en laten in een korte tutorial zien wat werken met Slimme Keuken kan betekenen voor jouw zaak.

Maximale tijdswinst

Als restaurant wil je je gasten enerzijds een smakelijk en variërend menu aanbieden, maar moet je anderzijds de kosten meer dan ooit onder controle houden. Hoe pak je dat slim aan? Dat vraagstuk is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Slimme Keuken. Een oplossing voor chefs, maar vooral ook door chefs.

Strakke calculatie op receptniveau

Door recepten en menusuggesties te combineren met een handig calculatiemodel helpt Slimme Keuken chefs om meer marge in minder tijd te behalen. In de zorgvuldig uitgewerkte recepturen vind je onder meer een overzichtelijke ingrediëntenlijst met bijbehorende artikelnummers, dit maakt het inkoopproces nog simpeler. Met het calculatiedocument bereken je in een handomdraai de benodigde aantallen.

Daarnaast vind je per gerecht de bereidingswijze, een advies voor de verkoopprijs, de brutomarge, een dranksuggestie én of het betreffende gerecht geschikt is voor afhalen- en bezorgen. Slimme Keuken zorgt er op deze manier voor dat je op receptniveau kunt sturen op omzet en marges.

Tijd voor je signatuur

Het kan een uitdaging zijn om de kosten onder controle te houden, zonder in te leveren op de creativiteit en diversiteit van de menukaart. Alle afzonderlijke gerechten van de Slimme Keuken zijn wat eenvoudig te bereiden door slechts één chef. Dat betekent dat je waarschijnlijk minder keukenpersoneel nodig hebt voor uiteenlopende mise-en-place werkzaamheden. Arbeidsuren kunnen daarom tot wel 40% efficiënter worden ingepland. Met Slimme Keuken creëer je dus ook de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan je eigen signatuur. Oftewel om een persoonlijke stempel te drukken op je gerechten.

Slimme gerechten

Onze bestsellers

Daging rendang, BL1
Meesterschap
Daging rendang, BL1
Bak 800 gram
Kipbacon
Bacon Specialist
Kipbacon
Pak 500 gram
Emmer 1 kilo
Crabmeat
Fisherman's Choice
Crabmeat
Pot 454 gram
Kreeftensoep
Dinnerland
Kreeftensoep
Pak 1 liter
Doos 10 stuks x 80 gram
Quiche geitenkaas tomaat
Maison Niels de Veye
Quiche geitenkaas tomaat
Doos 4 stuks
Brownie chocolade
Maison Niels de Veye
Brownie chocolade
Doos 5 stuks
Doos 12 stuks x 75 gram
Quiche zalm
Maison Niels de Veye
Quiche zalm
Doos 4 stuks
Pak 1 liter
Doos 20 stuks x 90 gram

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de Slimme Keuken? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen.

  

Wil jij meer weten over de Slimme Keuken en de mogelijkheden voor jou?

Neem dan contact op met je Sligro-klantenteam of -vestiging.