Disposables en herbruikbare artikelen

Het uitgebreide assortiment van Take Dis is sinds 1998 exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Take Dis is een koploper op het gebied van innovatieve en duurzame disposables, zoals wegwerpbestek, wegwerpservies, snackbakjes, amusebakjes en andere horecabenodigdheden. Vanaf heden hebben wij ook een assortiment met herbruikbare artikelen.

Duurzame disposables zonder plastic

Take Dis heeft een zeer uitgebreid en nog altijd groeiend assortiment duurzame alternatieven voor plastic disposables. Exclusief verkrijgbaar bij Sligro, van een goede kwaliteit en gemaakt van diverse verantwoorde materialen. Karton en papier zonder coating, suikerriet, hout, bamboe of palmblad zijn een prima alternatief voor plastic verpakkingen. Hieronder hebben we enkel disposables geselecteerd die geen plastic bevatten, duurzaam en overal te gebruiken.

Assortiment herbruikbare artikelen

Sligro heeft een speciaal assortiment aan herbruikbaar servies samengesteld. Dit servies is gemaakt van hard plastic en ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld een sportkantine of cafetaria. Herbruikbaar en handig!

De SUP-wetgeving vanaf 1 januari 2024

Voldoe jij al aan de nieuwe wetgeving binnen jouw onderneming?

Disposables per materiaalsoort

Hieronder hebben we het Take Dis assortiment per materiaal overzichtelijk voor je op een rij gezet, makkelijk om de producten te bekijken en te vergelijken.

Verantwoord karton

Gecertificeerd met het FSC-keurmerk en dus gemaakt van papier uit verantwoord bosbeheer.

 

✔ Olie- en vochtbestendig

✔ Veelzijdig in gebruik

✔ Assortiment heeft bekers die geschikt zijn voor koffie, ijs, milkshakes en     soep

 

Onze kartonnen disposables zijn een uitstekend alternatief voor foam en plastic. De toepassingen zijn uitgebreid: Het Take Dis kartonassortiment heeft bekers voor koffie, ijs, milkshake, soep of salade. Voor je maaltijden hebben we bakken (met deksels) en borden. Een deel van ons assortiment kartonnen disposables zijn voorzien van een plastic coating. Bij het gebruik van deze verpakkingen voor bezorging of to-go, is een heffing verplicht.

Disposables van suikerriet: smaakneutraal en stevig

Het restproduct van suiker, de suikerrietstengels, wordt gebruikt voor de productie van suikerriet disposables.

✔ Olie- en vochtbestendig

✔ Smaakneutraal

✔ Mag in de oven en magnetron tot 100°C

✔ Geschikt voor de diepvries

Sterk materiaal met een natuurlijke uitstraling. Suikerriet is een prettig alternatief voor plastic disposables. Het is olie- en vochtbestendig en bovendien smaakneutraal. Warme gerechten en dranken zijn hier prima in te serveren; het suikerriet mag in de oven en magnetron tot 100 °C. Ook heel praktisch; suikerriet is geschikt voor de diepvries. Van salades tot schotels, een hamburger of een complete lunch: ons assortiment disposables van suikerriet biedt producten voor uiteenlopend gebruik.

Palmblad disposables: bijzonder en veelzijdig

Natuurlijk gevallen palmbladeren zijn de grondstof voor deze disposables.

✔ Olie- en vochtbestendig

✔ Smaakneutraal

✔ Mag in de oven en magnetron tot 200°C

✔ Geschikt voor de diepvries

✔ Volledig composteerbaar

 

Omdat geen twee palmbladeren hetzelfde zijn, heb je met palmblad een bijzonder product in handen. Palmblad is prettig om mee te werken. Het is smaakneutraal en olie- en vochtbestendig. Het is geschikt voor de diepvries en mag in de oven en magnetron met temperaturen tot wel 200°C. Na gebruik gaat het gewoon bij het GFT-afval, want deze producten zijn volledig composteerbaar. Ideaal dus voor een feestelijk hapje of op een buffet. Uniek en toch verfijnd: palmblad disposables hebben we in diverse vormen in ons assortiment.

Duurzame disposables van verantwoord hout

Berken- en vurenhout uit verantwoord bosbeheer zijn de basis voor onze houten disposables.

✔ Olie- en vochtbestendig

✔ Geschikt voor de diepvries

✔ Mag in de oven of magnetron tot 100°C

✔ Volledig composteerbaar

✔ Veelzijdig in gebruik

Onze houten disposables zijn volledig composteerbaar en dus een verantwoorde keuze. Hout heeft een ambachtelijke uitstraling en toch is de aanblik fris. Deze houten disposables zijn olie- en vochtbestendig. Daarnaast mogen ze in de diepvries en in de oven en magnetron tot 100°C. Veelzijdig in gebruik: van een bourgondisch buffet tot het uitserveren van een culinair hapje. Het assortiment houten disposables is dan ook variabel. Borden, bootjes, bestek, prikkers en roerstaafjes vind je hieronder terug.

Papier is een prima alternatief

Papieren disposables van FSC® gecertificeerd papier.

✔ Voordelige keuze

✔ Veelzijdig in gebruik

Het papier voor deze disposables is afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Dat maakt het een prima alternatief voor plastic. Bestek en rietjes, maar ook kleine cupjes behoren tot ons papieren assortiment.

Bamboe: composteerbaar en solide

Disposables van bamboe zijn verfijnd, veelzijdig en stevig.

✔ Sterk en veelzijdig materiaal

✔ Olie- en vochtbestendig

✔ Smaakneutraal

✔ Geschikt voor de diepvries

✔ Mag in de oven en magnetron tot 200°C

✔ Volledig composteerbaar

Bamboe is de snelst groeiende plantensoort ter wereld. Ideaal als materiaal voor disposables. Bovendien is bamboe ontzettend sterk en veelzijdig. Het is volledig composteerbaar en het past dus prima in een duurzaam assortiment. Geschikt voor uiteenlopende temperaturen: je kunt het invriezen en verwarmen tot 200°C.  Flinterdunne puntzakjes, diverse prikkers en bestek zijn perfect voor verfijnde hapjes. Smaakneutraal en bestand tegen vet en vocht. Perfect voor fingerfood, maar dan zonder vieze vingers.