Pub Duinrell Plaza & Kleinste Keuken

In 1936 werd het familiebedrijf Duinrell opgericht. Duinrell staat midden tussen de bossen, de duinen en vlakbij de zee in Wassenaar. Het is uitgegroeid tot een groot vakantie- en attractiepark. ‘Door de mooie locatie straalt Duinrell echt landgoed uit. Dat was ook het doel bij de oprichting: behoud van het prachtige landgoed,’ vertelt Victor van Schagen, Manager Exploitatie.

Duinrell heeft verschillende horecagelegenheden op het park. Victor: ‘We willen voor iedereen wat bieden. Onze horecamogelijkheden gaan van pannenkoeken voor de kinderen tot en een gezellige pub.’

Geïnterviewde
Victor van Schagen

Maakt gebruik van de solution sinds
2020

Segment
Bar/pub

Klantbehoefte

Bezoekers die overnachten in het vakantiepark van Duinrell, komen ‘s avonds graag samen in een horecagelegenheid. ‘De restaurants op het park zijn ‘s avonds, na het diner, gesloten,’ vertelt Victor. ‘De pub is wel open ‘s avonds en gasten komen hier graag om te borrelen.’ Victor merkte dat gasten bij de borrel ook graag wat te eten wilden. Hij vertelt: ‘We wilden gasten wat lekkers te eten geven voor bij de borrel, want daar vroegen ze om. Maar we hebben geen keuken én geen kok in de pub.’ De oplossing die bedacht werd, was het bereiden van hapjes in de keukens van andere horecagelegenheden van het park. Victor: ‘Deze oplossing was oké, maar het bereiden van de hapjes kostte vrij veel tijd en er was geschoold personeel voor nodig.’

Oplossing

De accountmanager van Sligro nodigde Victor uit voor een demo van Kleinste Keuken. Kleinste Keuken is een foodconcept van Sligro waarbij meer dan 80 voorgeprogrammeerde recepturen aangeboden worden die te bereiden zijn in de Merrychef, een razendsnelle oven. Victor: ‘We waren op dat moment niet bewust op zoek naar een andere oplossing, maar we stonden wel open voor goede ideeën die het bereiden van de hapjes bij de borrel makkelijker en sneller zouden maken.’ Tijdens de demo zag Victor de voordelen van Kleinste Keuken: ‘We hebben hiervoor geen kok nodig, wat voor een seizoensbedrijf als Duinrell gunstig is. Ook is het bedienen van de Merrychef heel gebruiksvriendelijk. We proefden dat de gerechten van Kleinste Keuken onwijs lekker zijn.’

"De reacties van gasten zijn positief; als ze hebben besteld, bestellen ze vaak daarna nog een keer"

Resultaat

Kleinste Keuken bleek een ideale oplossing voor Pub Duinrell Plaza. ‘We startten met één Merrychef en hebben vanwege het succes nog een tweede aangeschaft,’ vertelt Victor. ‘Het neemt weinig ruimte in en is heel gemakkelijk te bedienen; alle collega’s kunnen ermee overweg. Het enige waarin we collega’s moesten inwerken, was hoe de hapjes gepresenteerd moesten worden. Daarnaast zijn de gerechten heel snel klaar: binnen 2 minuten zijn bevroren bitterballen heet en klaar om geserveerd te worden.’

In de pub serveren ze nu bitterballen, uienringen, pizzapuntjes, kaasstengels en andere borrelhappen van Kleinste Keuken. Zo zag Victor de omzet van de pub groeien: ‘Met Kleinste Keuken is het serveren van hapjes in de pub veel gemakkelijker en efficiënter geworden voor ons. En doordat mensen naast drinken ook kunnen eten in de pub, blijven ze vaak langer hangen. We merken dat de drankomzet is gegroeid dankzij het feit dat we goede borrelhapjes aanbieden. Gasten besteden daardoor meer.’

"Bitterballen blijven de populairste snacks; zo'n 70% van de producten die in de Pub worden verkocht, zijn bitterballen"

 

 

Aan de slag met Kleinste Keuken?

Wil jij net als Victor aan de slag met Kleinste Keuken? Laat je gegevens achter en een accountmanager neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Benieuwd naar meer klantverhalen?

Ontdek wat andere klanten vinden van Kleinste Keuken.