Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Laurierblad van Verstegen & Cheddar cheese sauce van Santa Maria

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Populaire alcoholvrije bieren

In de horeca wordt het drinken van alcoholvrije bieren, om verschillende redenen, steeds populairder. Ook bij Sligro is het assortiment de laatste jaren flink uitgebreid. Inspiratie nodig? In deze blog vind je de populairste bieren van het moment.

Bewust leven

Alcoholvrij proosten is tegenwoordig zeker niet alleen meer voor mensen die nog moeten rijden of zwanger zijn. Het drinken van een 0.0 biertje past binnen een bewuste manier van leven, iets waar vandaag de dag steeds meer de focus op ligt bij velen. Daarnaast is het aanbod in bieren sterk verbeterd. Niet alleen is er meer variatie op de markt gekomen, de smaken van de bieren zijn de laatste jaren vrijwel niet van de alcoholhoudende variant te onderscheiden. Dit maakt het steeds aantrekkelijker om voor dat 0.0 biertje te gaan.

"Alcoholvrije bieren zijn niet meer weg te denken van de drankenkaart'

Winterbieren 2023

Voor elk soort bier en voor elk seizoen is er een smaakvol, alcoholvrij biertje te vinden. Natuurlijk zijn er typische zomerbieren, zoals de Amstel Radler 0.0, welke niet meer weg te denken is van elke terraskaart. Maar ook het winterseizoen heeft echte hardlopers. Uit de data van TAPP, een tool waarmee je inzicht krijgt in je bieromzet, blijkt bijvoorbeeld dat Heineken 0.0, Affligem Blond 0.0 en Birra Moretti Zero dit najaar populaire bieren zijn. 

Top 5 alcoholvrije bieren

Uit de data van TAPP is daarnaast een top 5 gekomen met de meest verkochte alcoholvrije bieren in de horeca van 2022. Dat zijn de volgende bieren:

1.        Heineken 0.0 Pils

2.       Amstel 0.0 Radler

3.       Affligem 0.0 Blond

4.       Brand 0.0 Weizen

5.       Birra Moretti Zero

Dus ben je op zoek naar mooie alcoholvrije bieren voor op jouw kaart? Met bovenstaande bieren zit je altijd goed! De bieren zijn natuurlijk te vinden in Sligro’s assortiment.