Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Ontdek hier alle fermenteertechnieken

Fermenteren

Van het langer houdbaar maken van groente, vis of zuivel tot aan het maken van een desemstarter. Op deze pagina vertellen we je hoe je dit kunt doen en welke stappen daarvoor nodig zijn. 

 

Wat is fermenteren?

Bij fermenteren wordt de houdbaarheid, geur, uiterlijk of de smaak van een product veranderd door de afwezigheid van zuurstof en de werking van bacterien en schimmels. Op een simpele manier gezegd is het 'het op een gecontroleerde manier laten rotten van voedsel'.

Fermenteren kan op talloze manieren en met oneindig veel producten. Op deze pagina laten we een aantal fermenteertechnieken zien, maar er is nog veel meer mogelijk!

Met deze technieken maak je niet alleen eenvoudig je eigen creaties; fermenteren is goedkoop, je creëert er bijzondere smaken mee en je zorgt ervoor dat producten langer houdbaar zijn. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond! 

Doe het zelf

Huisgemaakt gemberbier

Met een gemberbier basis maak je zelf de lekkerste cocktails, zoals de cocktails hiernaast. Let op! Gebruik voor fermenteren nooit glazen flessen!

Desemstarter maken

Met een desemstarter bak je je eigen zuurdesembrood. En zo'n starter is eevoudig gemaakt. Bekijk de stappen hieronder en bekijk hier het recept met uitleg. 

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 8

Kant-en-klaar gefermenteerd

Je verwacht het misschien niet, maar al deze producten zijn gefermenteerd. En met de fermentatiepot ga je eenvoudig zelf aan de slag.