Bereidingstechnieken

Met deze bereidingstechnieken pak je niet alleen uit, maar ben je ook bewust van de manier waaróp je het bereid. Van bbq-technieken tot fermenteren en het maken van een desemstarter tot een zelfgemaakte kruidenboter: met Sligro bereid je jouw diner op een bewuste, creatieve manier.

Ga zelf aan de slag

Zelf croissants maken

Al sinds jaar en dag is de croissant een klassiek brunchitem. Geef dan dit Franse bladerdeegbroodje een culinaire twist. Zin gekregen om aan de slag te gaan? Hier laten we zien hoe je de perfecte croissant rolt.

Zelf paasstol met pistachevulling maken

De lente is het seizoen van vernieuwing, frisheid en bloei. En wat is er beter dan deze prachtige tijd van het jaar te vieren met een heerlijke, zelfgebakken lentestol? Wij maken de lentestol een tulbandvorm en vullen hem met banketbakkersroom, gekleurd met pistache. Met een knipoog naar de bekende stol, maar toch ook weer totaal anders.

Zelf lentebrood met gerookte zalm, ei en gerookte zalm

Natuurlijk kan een ambachtelijk lentebrood niet ontbreken in het voorjaar. Om een nieuw begin te symboliseren, worden er vaak hele eieren met schaal in het deeg van lentebrood gedrukt. Wij pakken het iets anders aan, maar die hele eieren komen wél terug.

Fermenteren

Van groenten tot vis en zuivel: maak je eten langer houdbaar door het te fermenteren! Bekijk hier alle inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Barbecuetechnieken

Dompel je onder in de wereld van luxe barbecuen met diverse barbecuetechnieken en geef je gerechten zo een culinair tintje.