Laat je zien wat je schenkt

Glaswerk & vilt

Met het juiste glaswerk en vilt kies je voor kwaliteit. Je gasten waarderen bier uit een glas waar het in hoort, het smaakt gewoon het beste. Met bijpassend vilt maak je de beleving compleet. 

Let op: log in om het volledige assortiment te zien.

Elk bier z’n eigen glas

Veel bieren hebben een eigen glas. Het straalt kwaliteit uit om het juiste merk op het glas te hebben, maar het draait natuurlijk om de smaak. De vorm van het glas heeft veel invloed op de geur en de smaak van het bier.

Zo zorgt een smalle bovenkant voor een goede schuimkraag en laat een bolling in het glas de aroma’s samenkomen. Een dikker glas zorgt dat het bier niet te warm wordt tijdens het vasthouden.  

Welk bierglas bij welk type bier?

Het fluitje en het vaasje zijn de meest voorkomende bierglazen in de horeca in Nederland. Daarin tap je pilsener, lager en soms een IPA. Speciaalbieren zoals tripel, dubbel, blonde en abdij/trappistenbier komen het meest tot hun recht in een tulpglas. En dan heb je nog glaswerk voor witbier en weizen. 

Waarom een viltje?

Wat doet dat bierviltje nou op de tafel? Vilt op de bar draagt natuurlijk bij aan de beleving van het bier. Het logo schittert namelijk meestal op de bovenzijde. Toch heeft vilt een praktische reden, namelijk het absorberen van bier en condens. Zo blijft de tafel of bar langer mooi.