• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bieren

Op het gebied van bieren biedt Sligro alle bekende A-merken. Denk bijvoorbeeld aan Bavaria, Brand en Heineken. Keizerskroon is exclusief verkrijgbaar bij ons. Daarnaast hebben we vele speciaalbieren in ons assortiment zoals zomerbier, geuze en fruitbier. Merken die we onder meer voeren zijn Desperados, Duvel en La Chouffe. Onderscheidend in het bierassortiment van Sligro: de nationale A-merken en de diverse streekbieren zijn ook als 8-pack verkrijgbaar.

Speciaalbier

De echte liefhebber is er dol op: speciaalbier. Maar bier is meer dan smaak alleen. Achter ieder bier schuilt een verhaal vol passie, beleving en vakmanschap. Door te kiezen voor specifieke ingrediënten en brouwtechnieken bepaalt iedere brouwer het unieke karakter van zijn bier. Juist dat zorgt voor de nog altijd groeiende populariteit van speciaalbier.

Speciaalbier is meer dan een simpele dorstlesser en niet meer weg te denken op de drankkaart. Voor iedere smaak en ieder moment is er wel een geschikt bier te vinden. Ontdek het enorme assortiment speciaalbier bij Sligro.

Rijk & donker

Donkere bieren zijn erg gevarieerd van een zachtzoete smaak tot een kruidig aroma. Gemiddeld genomen hebben deze bieren een hoog alcoholpercentage. Dit segment bestaat onder andere uit dubbele bieren, amber bieren en stouts.

Dubbel
Affligem

Dubbel

8 flesjes x 30 cl
Quadrupel
La Trappe

Quadrupel

8 flesjes x 33 cl
Bruin
Leffe

Bruin

8 flesjes x 30 cl
Dubbel
La Trappe

Dubbel

8 flesjes x 33 cl

Krachtig & blond

De bieren in dit segment hebben een uitgesproken smaak, zoals de Indian Pale Ales, Saison en Session IPA. Ook een groot aantal Belgische bieren vallen in dit segment, zoals een Affligem Blond en Ciney blond.

Mooie nel IPA
8 flesjes x 33 cl
Tripel
Tripel Karmeliet

Tripel

12 flesjes x 33 cl
Blond bier
8 flesjes x 33 cl
Tripel
Westmalle

Tripel

8 flesjes x 33 cl
Krachtig Blond
8 flesjes x 33 cl
India Pale Ale, IPA
8 flesjes x 33 cl

Seizoen

Binnen dit segment vallen verschillende soorten bier zoals lentebock, herfstbock en winterbier. De herfst is de start van het bockbierseizoen. Bieren met een algemeen zoetige smaak en vrij lage bitterheid. Het seizoen van de herfstbock duurt tot en met februari.

Summer ale
Lowlander

Summer ale

8 flesjes x 33 cl
Adriaan wit
8 flesjes x 33 cl
Saison
Saison Dupont

Saison

8 flesjes x 33 cl
Dubbel
Grolsch

Dubbel

8 flesjes x 45 cl
Blond bier
4 multipacks x 6 flesjes x 33 cl

Fruitig & fris

De bieren in dit segment zijn toegankelijk, fris en hebben vaak een zoet karakter. Ook hebben deze bieren een relatief laag alcoholpercentage. Ideaal wanneer verfrissing gewenst is. Hierbij moet je denken aan Kriek, Lambiek en Weizen.

Kriek lambic
Mort Subite

Kriek lambic

8 flesjes x 25 cl
Fruit bier
Lindemans

Fruit bier

8 flesjes x 25 cl
Weizen
8 flesjes x 30 cl
Stevig witbier
Brouwerij 't IJ

Stevig witbier

12 flesjes x 33 cl
Weisse
Franziskaner

Weisse

8 flesjes x 50 cl

Alcoholvrij & alcoholarm

De bieren in dit segment hebben een breed smaakpallet. Als gemeenschappelijke deler hebben ze een laag (0,2 tot 1,2%) of geen (lager dan 0,2%) alcoholpercentage. Ook passen deze bieren uitstekend bij de alsmaar groeiende vraag naar verantwoorde producten.

0.0%
Heineken

0.0%

Krat 24 flesjes x 30 cl
Blond 0.0%
4 multipacks x 6 flesjes x 30 cl
India Pale Ale, IPA
8 flesjes x 33 cl
Alcoholvrij
Sport Zot

Alcoholvrij

8 flesjes x 33 cl
Witbier 0.0
Lowlander

Witbier 0.0

8 flesjes x 33 cl
Blond alcoholvrij
8 flesjes x 30 cl

Lokale bieren

Bij Sligro vind je meer dan 150 lokaal gebrouwen speciaalbieren. Het assortiment verschilt per vestiging. Bezoek jouw Sligro-vestiging om het lokale assortiment te ontdekken.

Biertraining

ZiN, onderdeel van Sligro, is het platform waar je nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie voor je kiezen krijgt in de vorm van blogs, video's, masterclasses, trainingen en culinaire events. Altijd inspelend op de laatste (food)trends en ontwikkelingen. Leer alles over bier zodat je je gasten perfect kunt adviseren. Maak kennis met de wereld van bier en ontdek (nog) meer mogelijkheden om bier te verwaarden.

  • Je bent beter in staat om het juiste bier aan je gast te adviseren op basis van zijn of haar smaakvoorkeur.
  • Je kunt concreet aan de slag met het verbeteren van je bierkaart.
  • In één dag op de hoogte van de laatste biertrends en verhalen en achtergronden van veelvoorkomende bieren en bierstijlen.

Bieradvies

Onze bierspecialisten in de vestiging helpen je graag bij het samenstellen van de bierkaart. Ook adviseren zij je graag met bijbehorende foodpairings.

Tapverhuur

Van biertap tot bierglas. Tegenwoordig hebben we de Heineken biertaps met fusten van 20 liter die we aan huis brengen en ook bij evenementen hun weg vinden. 

BLADE is een professionele biertap waarmee iedereen eenvoudig, altijd en overal een perfect tapbiertje kan serveren. Gebruiksvriendelijk en compact, met een stijlvol design.

Bier en steetfood

Streetfood. Ook dit jaar dé manier om je omzet een boost te geven. Waarbij Sligro je natuurlijk weer kan helpen. Met slimme tips, lekkere producten en verrassende wereldcombi's. We hebben alvast een voorzetje gedaan. Drie wereldgerechten in verschillende bereidingen. Die zich uitstekend laten combineren met de heerlijkste bieren. Zet dus ook jezelf nog beter op de kaart met Streetfood. 

Bierpairing