• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bieren

Op het gebied van bieren biedt Sligro alle bekende A-merken. Denk bijvoorbeeld aan Bavaria, Brand, Heineken en het exclusief bij ons verkrijgbare merk Keizerskroon. Daarnaast hebben we vele speciaalbieren in ons assortiment, onder andere van de merken Desperados, Duvel en La Chouffe. Maar denk bij speciaalbieren ook aan fris zomerbier, geuze en fruitbier met zoete ondertonen. Onderscheidend in het bierassortiment van Sligro: de nationale A-merken en de diverse streekbieren zijn ook als 8-pack verkrijgbaar.

Kerstbieren

Deze ambachtelijke bieren zijn extra groots. Letterlijk en figuurlijk: groots in hun bijzondere smaken en gebotteld in een extra grote fles. Perfect om samen van te genieten of om cadeau te doen!

Speciaalbier

De echte liefhebber is er dol op: speciaalbier. Maar bier is meer dan smaak alleen. Achter ieder bier schuilt een verhaal vol passie, beleving en vakmanschap. Door te kiezen voor specifieke ingrediënten en brouwtechnieken bepaalt iedere brouwer het unieke karakter van zijn bier. Juist dat zorgt voor de nog altijd groeiende populariteit van speciaalbier.

Speciaalbier is meer dan een simpele dorstlesser en niet meer weg te denken op de drankkaart. Voor iedere smaak en ieder moment is er wel een geschikt bier te vinden. Ontdek het enorme assortiment speciaalbier bij Sligro.

Rijk & donker

Donkere bieren zijn erg gevarieerd van een zachtzoete smaak tot een kruidig aroma. Gemiddeld genomen hebben deze bieren een hoog alcoholpercentage. Dit segment bestaat onder andere uit dubbele bieren, amber bieren en stouts.

Krachtig & blond

De bieren in dit segment hebben een uitgesproken smaak, zoals de Indian Pale Ales, Saison en Session IPA. Ook een groot aantal Belgische bieren vallen in dit segment, zoals een Affligem Blond en Tripel Karmeliet.

Fruitig & fris

De bieren in dit segment zijn toegankelijk, fris en hebben vaak een zoet karakter. Ook hebben deze bieren een relatief laag alcoholpercentage. Ideaal wanneer verfrissing gewenst is. Hierbij moet je denken aan Kriek, Lambiek en Weizen.

Alcoholvrij & alcoholarm

De bieren in dit segment hebben een breed smaakpallet. Als gemeenschappelijke deler hebben ze een laag (0,2 tot 1,2%) of geen (lager dan 0,2%) alcoholpercentage. Ook passen deze bieren uitstekend bij de alsmaar groeiende vraag naar verantwoorde producten.

Lokale bieren

Bij Sligro vind je meer dan 150 lokaal gebrouwen speciaalbieren. Het assortiment verschilt per vestiging. Bezoek jouw Sligro-vestiging om het lokale assortiment te ontdekken.

Lentebieren

Niets lekkerder dan een goed biertje op een zonnig terras. Weizenbier is bij uitstek een perfect bier voor een borrel op een mooie lentedag. Wat een genot!

Biertraining

ZiN, onderdeel van Sligro, is het platform waar je nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie voor je kiezen krijgt in de vorm van blogs, video's, masterclasses, trainingen en culinaire events. Altijd inspelend op de laatste (food)trends en ontwikkelingen. Leer alles over bier zodat je je gasten perfect kunt adviseren. Maak kennis met de wereld van bier en ontdek (nog) meer mogelijkheden om bier te verwaarden.

  • Je bent beter in staat om het juiste bier aan je gast te adviseren op basis van zijn of haar smaakvoorkeur.
  • Je kunt concreet aan de slag met het verbeteren van je bierkaart.
  • In één dag op de hoogte van de laatste biertrends en verhalen en achtergronden van veelvoorkomende bieren en bierstijlen.

Bier en streetfood

Streetfood. Ook dit jaar dé manier om je omzet een boost te geven. Waarbij Sligro je natuurlijk weer kan helpen. Met slimme tips, lekkere producten en verrassende wereldcombi's. We hebben alvast een voorzetje gedaan. Drie wereldgerechten in verschillende bereidingen. Die zich uitstekend laten combineren met de heerlijkste bieren. Zet dus ook jezelf nog beter op de kaart met Streetfood. 

Bier pairings

Voor de bierliefhebber is een high beer met perfecte pairings een ultiem genot. Klik door voor de heerlijkste smaakcombinaties van bier en hapjes.