Rooibos thee

Onze Rooibos-thee is afkomstig van het betoverende Cederberggebergte die alleen in Zuid-Afrika te vinden is. De naalden van deze dennenstruik worden zorgvuldig gestoomd volgens de modernste techniek. Dit brengt de dieprode kleur en de aardse, zachte smaak naar voren.

Bogawantalawa

Het complete productieproces vindt plaats op de Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka van de oogst op de plantages tot en met het verpakken. Dit theebedrijf zorgt goed voor alle mensen die er werken, die bijna één grote familie vormen. Bogawan­ta­lawa steunt de Lanka Mother and Child Support Foundation, oorspronke­lijk opgericht om de slachtoffers van de verwoestende tsunami van 2004 te helpen. Tegenwoordig richt deze stichting zich op moeders en kinderen die te kampen hebben met armoede en een gebrek aan onderwijs, medische hulp en voeding.

Projecten

Alex Meijer

Al bijna 140 jaar is koffie- en theemerk Alex Meijer een heel vertrouwd merk dat staat voor absolute kwaliteit. Alex Meijer heeft bovendien buitengewoon veel oog voor people en planet is daarin bijzonder vooruitstrevend. De biologische thee uit Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka is een mooi voorbeeld.

Eerlijk & Heerlijk

Met ons Eerlijk & Heerlijk assortiment helpen we je wegwijs te worden in de wereld van duurzame food en non-food producten en ondersteunen wij jou in het maken van een duurzame en verantwoorde keuze. Daarbij hanteren we vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

Andere theesoorten