• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
De kip met een dubbel-doel

Biomeerwaardekip

Ruig richt zich in haar assortiment meer en meer op de Biomeerwaardekip. Biomeerwaardekippen zijn biologische dubbel-doelkippen. Dit betekent dat wanneer de kippen uitgelegd zijn, ze worden gebruikt voor consumptie. Deze kippen scharrelen buiten, dit zorgt ervoor dat de smaak intenser is. De producten vallen onder Eerlijk & Heerlijk en dragen het BeterLeven 1 ster keurmerk.

Biologisch

De kippen worden gecontroleerd, diervriendelijk en milieubewust gehouden. De biomeerwaardekip krijgen volop de ruimte om binnen en buiten rond te scharrelen.

Rijk van smaak

Het vlees van kippen die vrij naar buiten mogen, is malser en sappiger. Bovendien is het vlees van oudere kippen net iets vetter. Vet geeft vlees een intense smaak en zorgt voor lekker zacht vlees. Dubbel lekker dus!

Verantwoord genieten

Eerlijk, duurzaam en van eigen bodem. Daar zetten wij ons voor in.

Nederlandse herkomst

Voedsel van eigen bodem zorgt nu eenmaal voor minder uitstoot door het kortere transportproces.

Duurzaam

Niet alleen de eieren, maar uiteindelijk ook het vlees van deze legkippen worden voor consumptie gebruikt. Zo maken wij van dit vlees heerlijke nuggets en schnitzels en helpen we om voedselverspilling tegen te gaan!

Biomeerwaardekip assortiment

Kipnuggets

Onze ambachtelijke, met zorg voorgegaarde Biomeerwaarde-kipnuggets zijn makkelijk te bereiden en mee te variëren. Ze worden in eigen huis beried met de vertrouwde Ruig-kwaliteit. De kipnuggets passen perfect tussen de bitterballen en kaasstengels op de borrelplank.

Schnitzels

De krokante Biomeerwaarde schnitzels zijn niet alleen lekker verantwoord, maar passen ook perfect als schnitzelburger op de dinerkaart. Ze zijn net zoals de nuggets voorgegaard, waardoor ze makkelijk en snel te bereiden zijn.

Soepkip

Deze Biomeerwaarde soepkip is biologische en heeft het drie sterren Beter Leven Keurmerk. De soepkip is een meerderjarige dame, een legkip van 76 weken en is klein van formaat (1 – 1.2 kg). Het vlees is iets donkerder van kleur en minder vet. Uitermate geschikt dus voor het bereiden van kippensoep, zonder bouillonblokjes. Maak van het gekookte vlees eens vol-au-vent. Een absolute klassieker met een echte kipsmaak.