• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Haring

Vanaf 16 juni is er weer Hollandse Nieuwe! Haring is een echt Hollands seizoensproduct. Veel Nederlanders kijken vaak reikhalzend uit naar de start van het seizoen. Zodra de vis weer aan wal is, eten we zure en zoute haring op alle denkbare manieren. Zo uit de hand, met of zonder uitjes of in combinatie met verschillende gerechten. Het is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol omega 3-vetzuren: goed voor het hart, bloedvaten en nog veel meer. 

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe

BrabantZorg ontving op 15 juni het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van SmitVis, als dank voor de geleverde zorg in een pittig jaar.

Hollandse nieuwe

De Hollandse Nieuwe van Sligro is MSC-gecertificeerd. De haring zwemt in alle vrijheid rond in de Noordzee tussen Schotland en Zuid-Noorwegen.

Een ideaal leefgebied waar veel plankton leeft. Door dit koningsmaal wordt de haring goed vet. Als hij minimaal 16 procent vet bevat, dan mogen we spreken van Hollandse Nieuwe. Daarnaast moet de vis op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd zijn. Bij het kaken verliest de haring zijn kieuwen en een deel van de ingewanden, met uitzondering van de alvleesklier. Deze zorgt voor de eigen smaak, geur en textuur van het visvlees. De gekaakte haring rijpt in een pekelbad en gaat vervolgens naar Nederland. Na het fileren hier is de Hollandse Nieuwe klaar om te worden geserveerd.

Haring assortiment

Haring schoongemaakt met staart, gesneden ui
Pak 5 stuks x 70 gram
Haring schoongemaakt met staart
Pak 10 stuks x 60 gram
Zure haring zoetzuur, MSC
Emmer 325 gram
Haring Eitjes
Caviar Exclusives
Haring Eitjes
Potje 100 gram
Uienblokjes 5 mm
Zak 1 kilo
Arenkha kaviaar
Pescaviar
Arenkha kaviaar
Blik 145 gram

Gerechten met haring

Haring met roggebrood

Een lekker oer-Hollands recept, haring met roggebrood en Amsterdamse ui. Het is eenvoudig te bereiden en ook heerlijk te combineren met wat piccalilly. 

Haring met biet en mierikswortel

Een eenvoudig gerecht, maar toch wat meer exclusiviteit. Het gerecht bestaat uit dun gesneden biet, haring gevuld met een crème van mierikswortel en verse zuring.

Caesar salad met haring

Je kunt met haring alle kanten op, zo kan je het verwerken in een heerlijke caesar salad. Voeg wat grapefuit, granaatappel, rode peper en caesar dressing van gepekeld eigeel toe en serveer een verukkelijk gerecht. 

Haring met gazpacho verde

Wil je wat exclusievers? Dan is de haring met gazpacho verde een perfecte optie. Ingerold in gepofte quinoa, watermeloen, half gedroogde tomaat en krokantjes van lijnzaad. 

Wijn en haring

De beste wijn-haringcombinatie? Keuze genoeg, zolang de kleur maar wit is en er bij de haring geen ui aan te pas komt. Let wel op dat de witte wijn over voldoende frisheid beschikt en niet te opdringerig is. Toch liever iets anders dan stil wit? Champagne is een alleskunner. Of probeer een ambachtelijk destillaat van eigen bodem: Corenwijn. 

Vinho Verde
Escudo Real
Vinho Verde
Fles 75 cl
Escolha Vinho Verde
Quinta Da Lixa
Escolha Vinho Verde
Fles 75 cl
Alvarinho
Quinta Da Lixa
Alvarinho
Fles 75 cl
Albariño
Paco & Lola
Albariño
Fles 75 cl
Cuvee Leonie Demi-Sec Cuvée Léonie
Fles 75 cl
Picpoul de Pinet
Les Jeantels
Picpoul de Pinet
Fles 75 cl
Corenwijn
Fles 1 liter

Bier en haring

Haring heeft een uitgesproken zilte smaak en een hoog vetpercentage tussen 21-24 procent. Het is moeilijk om een combinatie met bier te vinden, die beide beter laat smaken. Maar het kan! Laat het broodje daarbij wel weg. Het koolzuur in bier reinigt het palet nadat je gast de haring heeft gegeten.

Tripel
Westmalle
Tripel
8 flesjes x 33 cl
Trappist tripel
La Trappe
Trappist tripel
8 flesjes x 33 cl
Blond bier
Kwaremont
Blond bier
8 flesjes x 33 cl
Blond alcoholvrij
8 flesjes x 30 cl
Blond bier
8 flesjes x 30 cl

Haringschaal

Bij SmitVis kun je haringschalen bestellen met alles erop en eraan. Traditioneel met uitjes, prikkertjes en servetjes of als je echt uit wil pakken met bijzondere combinaties. Wat te denken van een combinatie zoals op bovenstaande foto. Je kunt je haringschaal ook een landenthema geven en de zure ingrediënten hierop aanpassen. Want bij haring past meer dan alleen een gesnipperd uitje. Graag vooraf bestellen, dan zetten we deze voor je klaar. Informeer naar de mogelijkheden bij je vestiging.

Haringparty

Organiseer je een haringparty? Wij hebben complete pakketten om er een maximaal succes van te maken. Van vlaggenlijn tot servetten en prikkertjes. Je ontvangt het pakket gratis bij een bestelling van 200 haringen of meer. Vraag ernaar bij onze visspecialisten in je vestiging.

Tip: van je haringparty echt wat bijzonders maken? Bestel bij de visafdeling emmers met 40 niet schoongemaakte haringen om zelf te fileren.