Slim menu

De feestdagen komen steeds dichterbij. Ben jij al aan het nadenken over een bijzonder kerstmenu? In een tijd waarin goed keukenpersoneel niet voor het oprapen ligt, is zo efficiënt mogelijk werken een must. Een slim menu is de eerste stap. Door voor heerlijke gerechten te kiezen die je sneller maakt met minder personeel, maar met behoud van kwaliteit, lopen de keukenprocessen deze kerst pas echt gestroomlijnd. Slimme Keuken helpt je hierbij. 

Het verhaal van Eveline


Met in totaal 5 restaurants en 150 man personeel in dienst is chef-kok Eveline Wu een ondernemer pur sang, maar bovenal een chef-kok die de keukens van haar restaurants vlekkeloos managet. Met minimale extra inspanning krijgt de gast tijdens de feestdagen maximaal resultaat.

Wie: Eveline Wu
Zaken: Mood by Eveline Wu (Eindhoven, Strijp-S, Rotterdam en Schiedam, Mood Street Food (i.s.m. Rico Verhoeven), De Kreeftenbar, Soho, Go-Fish.
Functie: Chef-kok en eigenaar
Sites: www.mood.nl / www.moodstreetfood.nl

×

Maximaal resultaat met minimale inspanning

“Sligro maakt vanuit het Slimme Keuken concept onze soepen en sauzen, zoals: jus de veau, tom kha kai en teriyakisaus. Op het laatste moment voegen wij de verse ingrediënten toe. Dit bespaart ons veel tijd en de kwaliteit is altijd gelijk.” 

Slimme kerstgerechten

Bij de recepten van Slimme Keuken zijn seizoensgebonden ingrediënten en foodtrends, zoals minder vlees en meer groenten, het uitganspunt. Bekijk de Slimme Keuken kerstrecepten of download hier het volledige receptenboekje.

Shanghai paksoi met kingfish, wortelcrème, korianderolie, sesamdressing en shiitake chips

Adviesprijs:  € 22,50
Brutomarge*: 81,0%
Mise-en-place:  1 min. (excl. ontdooien en 9 min. oventijd)
Bereidingstijd:  2 min. (excl. 2 min. oventijd)  

Geroosterde pastinaak met wortelcrème, orzo, korianderolie en wasabi-tempuracrackers

Adviesprijs:  € 10,50
Brutomarge*: 84,0%
Mise-en-place:  1 min. (excl. ontdooien 28 min. oventijd)
Bereidingstijd:  2 min. (excl. 7 min. oventijd)

Gegrilde aubergine met coppa en burrata, artisjokcrème, linzen en lavasolie

Adviesprijs:  € 22,50
Brutomarge*: 84,0  %
Mise-en-place:  1 min. (excl. ontdooien en 18 min. oventijd)
Bereidingstijd:  3 min. (excl. 3 min. oventijd)

Geroosterde bloemkool met coquille, parelcouscous, artisjokcrème en dragonolie

Adviesprijs:  € 23,50
Brutomarge*: 82%
Mise-en-place:  1 min (excl. ontdooien 12 min oventijd)
Bereidingstijd:  3 min. (excl. 12 min. oventijd)

Geroosterde aardpeer met kalfssukade, demi-glace, gegrilde groenten, venkelcrème en dragonolie

Adviesprijs:  € 21,50
Brutomarge*: 82%
Mise-en-place:  1 min (excl. ontdooien 25 min. oventijd)
Bereidingstijd:  5 min. (excl. 5 min. oventijd)

Crème brûlée van geitenkaas met gemarineerde venkel en ijs van maple en walnoot

Adviesprijs:  € 9,50
Brutomarge*: 80%
Mise-en-place: 7 min (excl. terugkoelen)
Bereidingstijd: 2 min.

"We maken gerechten nooit te ingewikkeld en werken daarom graag met het Slimme Keuken concept."

Meer inspiratie voor jouw horecazaak