• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Slim menu

De feestdagen komen steeds dichterbij. Ben jij al aan het nadenken over een bijzonder kerstmenu? In een tijd waarin goed keukenpersoneel niet voor het oprapen ligt, is zo efficiënt mogelijk werken een must. Een slim menu is de eerste stap. Door voor heerlijke gerechten te kiezen die je sneller maakt met minder personeel, maar met behoud van kwaliteit, lopen de keukenprocessen deze kerst pas echt gestroomlijnd. Slimme Keuken helpt je hierbij. 

Het verhaal van Eveline


Met in totaal 5 restaurants en 150 man personeel in dienst is chef-kok Eveline Wu een ondernemer pur sang, maar bovenal een chef-kok die de keukens van haar restaurants vlekkeloos managet. Met minimale extra inspanning krijgt de gast tijdens de feestdagen maximaal resultaat.

Wie: Eveline Wu
Zaken: Mood by Eveline Wu (Eindhoven, Strijp-S, Rotterdam en Schiedam, Mood Street Food (i.s.m. Rico Verhoeven), De Kreeftenbar, Soho, Go-Fish.
Functie: Chef-kok en eigenaar
Sites: www.mood.nl / www.moodstreetfood.nl

×

Maximaal resultaat met minimale inspanning

“Sligro maakt vanuit het Slimme Keuken concept onze soepen en sauzen, zoals: jus de veau, tom kha kai en teriyakisaus. Op het laatste moment voegen wij de verse ingrediënten toe. Dit bespaart ons veel tijd en de kwaliteit is altijd gelijk.” 

Slimme kerstgerechten

Bij de recepten van Slimme Keuken zijn seizoensgebonden ingrediënten en foodtrends, zoals minder vlees en meer groenten, het uitganspunt. Bekijk de Slimme Keuken kerstrecepten of download hier het volledige receptenboekje.

Shanghai paksoi met kingfish, wortelcrème, korianderolie, sesamdressing en shiitake chips

Adviesprijs: € 22,50
Brutomarge*: 81,0%
Mise-en-place: 1 min. (excl. ontdooien en 9 min. oventijd)
Bereidingstijd: 2 min. (excl. 2 min. oventijd) 

Sesamdressing geroosterd
Fles 1 liter
Chips Shiitake crispy
Doos 200 gram
Zeekraal
Elenbaas

Zeekraal

Bakje 150 gram
Olijfolie
Olitalia

Olijfolie

Fles 1 liter

Geroosterde pastinaak met wortelcrème, orzo, korianderolie en wasabi-tempuracrackers

Adviesprijs: € 10,50
Brutomarge*: 84,0%
Mise-en-place: 1 min. (excl. ontdooien 28 min. oventijd)
Bereidingstijd: 2 min. (excl. 7 min. oventijd)

Tempura cracker
Bakje 160 gram
Olijfolie
Olitalia

Olijfolie

Fles 1 liter
Winterpeen mix
Bak 1 kilo
Sushi azijn
Flesje 36 cl

Gegrilde aubergine met coppa en burrata, artisjokcrème, linzen en lavasolie

Adviesprijs: € 22,50
Brutomarge*: 84,0 %
Mise-en-place: 1 min. (excl. ontdooien en 18 min. oventijd)
Bereidingstijd: 3 min. (excl. 3 min. oventijd)

Smitvis witte wijnsaus
Emmer 350 gram
Aubergine
Stuk 200 gram
Coppa di parma plakken
Bak 44 stuks x 8,18 gram
Wildmix tomaten
Doos 1,5 kilo
Burrata
Deliziosa

Burrata

Bakje 100 gram
Basilicum
Vitalicious

Basilicum

Zakje 75 gram

Geroosterde bloemkool met coquille, parelcouscous, artisjokcrème en dragonolie

Adviesprijs: € 23,50
Brutomarge*: 82%
Mise-en-place: 1 min (excl. ontdooien 12 min oventijd)
Bereidingstijd: 3 min. (excl. 12 min. oventijd)

Bloemkool
Stuk 1,2 kilo
Ras el Hanout
Pot 450 gram
Smitvis limoensaus
Emmer 350 gram
Olijfolie
Olitalia

Olijfolie

Fles 1 liter
Popcorn sweet chili bbq-tabasco
21 zakjes x 24 gram
Vene Cress
Koppert Cress

Vene Cress

Bakje 67 gram

Geroosterde aardpeer met kalfssukade, demi-glace, gegrilde groenten, venkelcrème en dragonolie

Adviesprijs: € 21,50
Brutomarge*: 82%
Mise-en-place: 1 min (excl. ontdooien 25 min. oventijd)
Bereidingstijd: 5 min. (excl. 5 min. oventijd)

Demi glace
Meesterschap

Demi glace

Emmer 35 cl
Olijfolie
Olitalia

Olijfolie

Fles 1 liter
Amandelen gerookt
Cup 225 gram

Crème brûlée van geitenkaas met gemarineerde venkel en ijs van maple en walnoot

Adviesprijs: € 9,50
Brutomarge*: 80%
Mise-en-place: 7 min (excl. terugkoelen)
Bereidingstijd: 2 min.

Crème brûlée
Fles 1 liter
Venkel
Smeding

Venkel

Stuk 200 gram
Sushi azijn
Flesje 36 cl
Karwijzaad heel
Sligro Spice Market

Karwijzaad heel

Blik 75 gram
Rietsuiker
8 pakken x 750 gram
Atsina Cress
Koppert Cress

Atsina Cress

Bak
Roomijs maple-walnoot
Sanissimo Premium

Roomijs maple-walnoot

Bak 2,5 liter

Trainingen en inspiratie voor chefs

Meer marge op je lunch

Hoe je meer verdient op het lunchmoment en met een kleinere personeelsbezetting toch kwaliteit biedt? Deze tips helpen je vooruit.

Koken met Wild

 Jos ter Keurs, expert op het gebied van wild & gevogelte, vertelt je alles over de afkomst, smaak en het uitbenen van een aantal interessante soorten wild.

Bekijk training

Verras met vlees

Tijdens deze training geven Vincent van der Zalm en Fabian Brabers met je nieuwe ideeën en tips zodat je veel kennis en inspiratie opdoet voor de feestdagen.

"We maken gerechten nooit te ingewikkeld en werken daarom graag met het Slimme Keuken concept."

Meer inspiratie voor jouw horecazaak