Alles over zalm

Zalm is één van de bekendste vissoorten en is geliefd vanwege de gezonde vetten, mineralen en vitaminen. Zalm wordt gezien als een van de meest veelzijdige vissen als het gaat om diverse bereidingen in de keuken.

Nieuw! Écht 't neusje van de zalm, exclusief bij Sligro

Onze GGN-gecerticeerde zalm haalt verspartner SmitVis uit Noorwegen, waar deze wordt gekweekt door middel van een uniek kweek- en voerprogramma. Het kweekprogramma voldoet aan de meest strenge eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het programma is GlobalGAP gecertificeerd en garandeert daarmee: 

  • Volledige transparantie door de gehele keten. 
  • Een eerlijke prijs. 
  • Optimale (leef)omstandigheden voor het dier. 

 

Ook krijgt de zalm een uniek voerprogramma. Sligro heeft exclusief beschikking over deze zalm (binnen foodservice BeNe).

  • De zalm krijgt geen antibiotica
  • De zalm krijgt speciaal voer, waardoor het aantoonbaar meer omega-3 vetzuren bevat. 
×

REPO: Noorse topzalm

Meer lezen over deze GGN-gecertificeerde zalm? Lees het in de reportage uit magaZiNe. 

De beste zalmproducten voor de beste prijs

Zalm en herkomst

Schotse zalm

De Schotse zalm wordt gekweekt in de wateren van Schotland. Visueel is er geen verschil tussen Noorse en Schotse zalm, beide soorten behoren tot de Salmo salar familie. Het visvlees van de Schotse zalm is iets donkerder van kleur. Doordat de Schotse zalmen iets minder beschut (niet in fjorden) worden gekweekt hebben ze meer weerstand in het water en zijn daardoor iets minder vet.

Noorse zalm

De Noorse Zalm ook Atlantische zalm genoemd wordt gekweekt in de fjorden van Noorwegen. Het hele kweekproces, van een eitje tot een volwassen zalm van 4-5 kg, neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Voor de gezondheid en welzijn van de zalmen wordt er een minimaal aantal per kubieke meter gehouden. De zalmen krijgen de beste voeding uit duurzame bronnen en alle essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen krijgen om gezond en snel te kunnen groeien.

Biologische zalm

De biologische zalm wordt in Noorwegen gekweekt op specifieke farms die in de fjorden zijn gesitueerd. Om een biologische label te krijgen, moet de zalmkweek voldoen aan uiterst strenge criteria die door Debio worden gecertificeerd. De voeding bestaat uit biologische granen, meel en olie van hele en wilde vissen van de visvangst die bepaald wordt door een quota, en zijn antibiotica verboden.

Certificeringen en keurmerken

GlobalGAP - GGN-certificering

De GGN certificering van GlobalGAP (Global Good Aquaculture Practice) is een universele certificering die voldoet aan de meest strenge eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het staat voor veilige en verantwoordelijke kweek om duurzame ontwikkeling te stimuleren voor de lange termijn. 

Onze zalm beschikt over de GGN-certificering, wat inhoud dat:

  • De zalm van eitje tot bord kan worden getraceerd. 
  • Het product onder verantwoordelijke omstandigheden is gekweekt.
  • Er wordt gelet op de bodemkwaliteit.
  • Er efficient gebruik wordt gemaakt van energie.
  • Afval wordt verminderd.
  • De biodiversiteit wordt gestimuleert.
  • Mens én dier worden beschermd.

Recepten met zalm