• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Trendy homemade en kant-en-klare gepureerde soepen

Soupsmoothies

Vijf redenen om ­soupsmoothies op je kaart te zetten:

#1 Trendy met een twist houdt het voor je gasten spannend
#2 Vanuit een basissoep kun je eenvoudig meerdere varianten maken
#3 Alles kan (en mag): kies voor huisgemaakt of juist een kant-en-klare versie
#4 Jouw signature soupsmoothie naar eigen recept met diverse fillings en toppings
#5 Ook ideaal voor op het terras of om mee te nemen (to go)

Met soupsmoothies zit je er warmpjes bij

Sapsmoothies zijn al een tijdje een trend. Geen wonder, ze zijn verfrissend en gezond. Juist daarom is het slim deze trend door te trekken met een warme variant.

In plaats van juicing kun je gasten souping aanbieden. Een (gezonde) soep die op allerlei manieren lekker te maken valt. Met toppings en fillings. Van helemaal vega tot vol vlees. Lekker om binnen op te eten, maar een soupsmoothie neem je net zo makkelijk mee in de hand.

De keuze is reuze

Omdat er met soep zoveel mogelijk is, zou het zonde zijn om slechts één variant soupsmoothie op de kaart te zetten. Verschillende varianten zijn namelijk in een handomdraai ­gemaakt. Kies voor een basissoep die gasten zelf kunnen ­aanvullen met bijvoorbeeld stukjes kip, groente, noodles en noten. Óf - dat is natuurlijk ook een optie - laat gasten ­uitzoeken welke fillings en toppings ze lekker vinden en maak die on the spot en in het zicht voor ze klaar. De verse basissoep kan bijvoorbeeld in een hotpot op de bar. Zo laat je zien dat de soep bereid is met écht verse ingrediënten. En dat maakt een soupsmoothie meteen een stuk aantrekkelijker.

Mooi om mee te nemen

Wil je nog een stap verder gaan? Zorg er dan voor dat je jouw soupsmoothies ook to go aanbiedt. En schenk daarbij ­minstens zoveel aandacht aan de presentatie. Een doosje waar ­bijvoorbeeld ook een broodje bij kan. Of een disposable ­kommetje waar je met krijt op kunt schrijven wat er in de soup­smoothie verwerkt zit. Zo zorg je ervoor dat gasten niet alleen in de zaak en op het terras voor een soupsmoothie kiezen. Je zorgt er meteen voor dat jouw producten ook buiten de zaak opvallen.

Zo verkoop je het ‘Soupsmoothies’ ­concept!

Natuurlijk kun je bij Sligro terecht voor ­allerlei producten waarmee je soupsmoothies nog ­interessanter maakt. In het assortiment vind je niet alleen allerlei producten voor in en op de soep (fillings en toppings). Maar ook disposables om soupsmoothies to go aan te kunnen bieden, vind je in de schappen terug. Of je nu kiest voor een huisgemaakte variant of soupsmoothies die je met convenience producten maakt, zoals de soepen van Dinnerland. En Sligro doet meer. Wij helpen je namelijk ook met recepten en rekenvoorbeelden. Zo kun je binnen no time een margemaker op de kaart zetten waar je gasten mee verrast.

Meer omzet met soep

Als je een terras hebt, denk je er tijdens de ­koude(re) dagen van het jaar misschien niet aan ook hier omzet uit te halen. Toch is dat mogelijk als je warme gerechten op je kaart zet, zoals een aantal soupsmoothies. Zo wordt het terras ook een trekpleister in de herfst en winter. En het mooie? Het bereiden van soupsmoothies kost je bijna geen extra tijd en energie. Ze zijn in een handomdraai gemaakt.

Laat je inspireren voor soupsmoothies

Sligro doet je graag een paar tips aan de hand. Ga bijvoorbeeld voor smaken die passen binnen het seizoen. Wat dacht je van deze varianten?

Pompoen soupsmoothie

Met een beetje huisgemaakte korianderolie geef je jouw pompoensoupsmoothie meteen dat beetje extra smaak. Verrassend en lekker!

Tomaten paprika ­soupsmoothie

Ga voor een romige variant door er kookroom aan toe te voegen. Denk naast geroosterde paprika ook eens aan kleine blokjes (uitgebakken) chorizo of croutons voor een lekkere bite.

Vergeten groenten ­soupsmoothie

Pastinaken, koolraap, aardappels en prei vormen samen de ideale basis voor een oer-Hollandse soupsmoothie. Lekker met bijvoorbeeld geitenkaas.

Rekenvoorbeeld per pompoen soupsmoothie

Inkoopprijs €1,66 per stuk (excl. BTW)
Verkoopprijs  €5,95 per stuk (inl. BTW)
Marge 70% €3,95 per (incl. BTW)

Assortiment

Flespompoen
Smeding
Flespompoen
Stuk 1 kilo
Rode paprika
Smeding
Rode paprika
Zak 1 kilo
Pompoensoep vg, geconcentreerd
Pak 1 liter
Paprika rood, geroosterd
Blik 4,2 kilo