• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Rhubarb gin

Een Collinscocktail van rabarbersiroop met gember en gin.

Drank 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Snijd de rabarber in stukken en doe met de steranijs, de verse gember en 2 el suiker in een pan. Voeg er water aan toe tot het net onder staat en breng aan de kook.
  2. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en zeef dan door een fijne zeef. Vang het vocht op.
  3. Als je de steranijs en de gember verwijdert, kun je de puree gebruiken als een rabarbercompote.
  4. Weeg het vocht af en voeg er de helft van het gewicht aan kristalsuiker aan toe. Giet in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat 2 minuten pruttelen. Verfris de siroop met een beetje citroensap en giet in een schone fles. Laat volledig afkoelen.
  5. Giet in een cocktailshaker 8 eetlepels van de koude siroop met de gin en voeg er ijsblokjes aan toe. Shake zeer goed en verdeel over 4 longdrinkglazen met ijsblokjes. Voeg het citroenpartje toe en vul de glazen af met het bruiswater.
  6. Garneer eventueel met een rabarberlint.

Tip

  • Vervang de gin door een alcoholvrije gin voor een alcoholvrije cocktail.
  • De rabarber-siroop is ook lekker door de yoghurt en perfect als ranja te gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 2 cm verse gember
  • 3 steranijzen
  • water
  • kristalsuiker
  • citroensap
  • 4 partjes citroen
  • 4 dl bruiswater
  • 6 borrelglaasjes gin
  • ijsblokjes