Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Snijd de rabarber in stukken en doe met de steranijs, de verse gember en 2 el suiker in een pan. Voeg er water aan toe tot het net onder staat en breng aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en zeef dan door een fijne zeef. Vang het vocht op.
Als je de steranijs en de gember verwijdert, kun je de puree gebruiken als een rabarbercompote.
Weeg het vocht af en voeg er de helft van het gewicht aan kristalsuiker aan toe. Giet in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat 2 minuten pruttelen. Verfris de siroop met een beetje citroensap en giet in een schone fles. Laat volledig afkoelen.
Giet in een cocktailshaker 8 eetlepels van de koude siroop met de gin en voeg er ijsblokjes aan toe. Shake zeer goed en verdeel over 4 longdrinkglazen met ijsblokjes. Voeg het citroenpartje toe en vul de glazen af met het bruiswater.
Garneer eventueel met een rabarberlint.
Tip
Vervang de gin door een alcoholvrije gin voor een alcoholvrije cocktail.
De rabarber-siroop is ook lekker door de yoghurt en perfect als ranja te gebruiken.