Caesarsalad met croutons van sprinkhaan

Een klassieke caesersalade met alles erop en eraan, maar dan bestrooid met knapperige sprinkhaan, die in knoflook-peperolie is gebakken. 

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Pureer de eidooier met de ansjovis en het gehakte knoflookteentje glad met de staafmixer of in de blender. Voeg de worcestersaus, mosterd en azijn toe en druppelsgewijs al malend de druivenpitolie. Breng op smaak met peper (zout is door de ansjovis niet nodig). Verdeel de sla over de borden.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de overige knoflook en peper 5 minuten. Verwijder de knoflook en peper en bak vervolgens in de olie de sprinkhanen op hoge stand in 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout naar smaak. Snijd dunne plakjes van de Parmezaan en strooi het met de sprinkhanen over de sla. Besprenkel met de dressing.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 6 ansjovisfilets op olie, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, waarvan 1 grof gehakt
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el scherpe mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 150 ml druivenpitolie
  • 1 krop romainesla, gewassen en gedroogd
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper, grof gesneden
  • 32 sprinkhanen
  • ca. 50 g parmezaan

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant