Smokey buffaloworm-burgers

Naast bonen en verse seizoensgroenten zijn in deze heerlijke burger ook buffalowormen verwerkt. Deze komen in geroosterde vorm terug in de garnering.  

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de pastinaak, ui, wortel, prei en knoflook 5 minuten. Bak de wormen en het paprikapoeder 3 minuten mee zodat alles lichtbruin is. Voeg de bonen toe en warm nog even door. Schep alles in een kom en voeg het paneermeel, peper en zout naar smaak toe. Schep door zodat de bonen een beetje kapot gaan en het mengsel wat aan elkaar plakt. Zet een half uur in de koeling.
  2. Vorm 6 burgertjes van het mengsel. Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers in 5 minuten goudbruin. Keer af en toe. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en bestrijk met de overige olijfolie. Rooster de broodjes in een droge koekenpan of grillpan. Rooster nog wat buffalowormen mee als garnering. Bestrijk de bodems met wat smokey barbecuesaus. Beleg met sla, ui, augurk, de burgertjes en de tomaat en garneer met wat wormen. Leg de bovenkant erop en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g pastinaak, in blokjes
  • 200 g rode ui, gesnipperd
  • 100 g wortel, in blokjes
  • 100 g prei, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 g buffalowormen + extra om te garneren
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blikje borlottibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 el paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 6 kleine burgerbroodjes
  • smokey barbecuesaus, naar smaak
  • 6 blaadjes krulsla
  • 1 witte ui, in dunne ringen
  • 1 flinke augurk, in dunne plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant