• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Insecten

Wereldwijd eten ruim twee miljard mensen insecten, zoals sprinkhanen en krekels. Ze zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Toch is het eten van insecten in ons land nog geen gemeengoed. Tijd om daar verandering in te brengen.

BLOG INSECTEN

Waar hele volksstammen al eeuwenlang gewend zijn aan het eten van insecten, staan veel mensen er bij ons nog wat huiverig tegenover. Maar omdat insectenvlees duurzamer te kweken is dan gewoon vlees, is het toch de moeite waard hier eens in te duiken.

Recepten met insecten

Gemakkelijk beginnen met insecten op je kaart? Voeg ze toe aan bekende classics door bepaalde componenten te verrijken of te vervangen door insecten.

SURPRISE SINAASAPPELLOLLY'S MET KREKEL, MEELWORM OF SPRINKHAAN

Deze lolly's hebben verrassende vullingen van diverse insecten. Door te variëren met de hoeveelheid kleurstof zien ze er bovendien allemaal anders uit. Of doop ze in chocolade voor een extra verrassingseffect. Wie durft?

SMOKEY BUFFALOWORM-BURGERS

Naast bonen en verse seizoensgroenten zijn in deze heerlijke burger ook buffalo wormen verwerkt. Deze komen in geroosterde vorm terug in de garnering.

CAESERSALADE MET CROUTONS VAN SPRINKHAAN

Een klassieke caesarsalade met alles erop en eraan, maar dan bestrooid met knapperige sprinkhaan, die in knoflook-peperolie is gebakken.

GADO GADO BOWL MET PINDAKREKELSAUS

Gado gado in een bowl is natuurlijk al 100% on trend. Door in de pindasaus ook nog eens krekels te verwerken ontstaat helemaal een gerecht dat de new food generation prikkelt. 

MEELWORM-FALAFEL MET KREKELHUMMUS

In een smaakvolle falafel met onder meer knoflook, koriander en komijn zijn gebakken meelwormen verwerkt. De pittige za’atar-peperhummus met krekels is er perfect bij.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Food Swaps

Wie goed eet, voelt zich goed, en daarvan zijn we ons steeds meer bewust.

Culinaire trend

Cocktails, mix it!

De populariteit van cocktails neemt nog altijd toe. Bartender Eva Stathaki vertelt!

Culinaire trend

New food cuisine

De impact die gen-Z gaat maken is bijzonder groot, juist in de horeca.

Culinaire trend

Haute friture

De 'vette hap' getransformeerd naar een duurzaam product van hoge kwaliteit. 

Hot topics