• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hertenfilet met geroosterde savooien kool en morillesaus (op basis van gebonden kalfsjus)

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Hert

  1. Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
  2. Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.

Kool

  1. Halveer de savooien kolen in de lengte met een mes.
  2. Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen. Kruid ze met wat zout en peper en leg ze op de snijkant op vetvrijpapier op de bakplaat.
  3. Rooster ze gedurende ca. 30 minuten op 170ºC en zet de ven van de oven laag.
  4. Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten.

Aardappelmousseline

  1. Breng de melk met de boter aan de kook. Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Morillesaus

  1. Stoof de sjalot in de boter en voeg de morilles toe. Blus af met de rode port, Madeira en de malaga en reduceer het geheel tot de helft in.
  2. Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en roer de kalfsjuspoeder erdoor. Laat de saus nog een paar minuten rustig koken.

Opmaak

  1. Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Garneer met de kale en de postelein en maak het geheel af met de saus. Serveer er eventueel wat gebakken spruitjes bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Hert

  • Hertenfilet 900 g
  • zout en peper
  • Geklaarde boter 30 g

Kool

  • savooiekool, kleine 3 st
  • zonnebloemolie 30 g
  • zout en peper
  • Knorr Primerba Curry 340g – 10g

Uien

  • Zoete uien 10 st
  • boter 30 g

Aardappelmousseline

  • zout en peper
  • volle melk 5 dl
  • roomboter 75 g
  • zout, peper en nootmuskaat
  • Knorr 123 Aardappelpuree met melk 5kg – 100 g

Morillesaus

  • sjalotjes, fijngesneden 15 g
  • boter 10 g
  • morilles geweekte, fijngesneden 15 g
  • rode port 0.30 dl
  • Madeira 0.30 dl
  • malaga wijn 1.50 dl
  • water 3 dl
  • Knorr gebonden kalfsjus poeder 21l – 20 g

Opmaak

  • baby kale 50 g
  • winterpostelein 1 bosje

Publicatie datum: 18 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant

Het Knorr Sauzen Assortiment

Varieer in je gerechten met de kwalitatieve sauzen van Knorr