• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pink Coco Limoncello

Cocktail van kokoswater, limoncello en gin met eetbare bloemetjes

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Meng in een schaal 35 cl kokoswater met de suikersiroop en het sap en de rasp van 1 citroen. Plaats in de vriezer en laat gedurende 2,5 uur aanvriezen. Schaaf het ieder half uur door met een vork, zodat een mooi schaafijs ontstaat.
  2. Meng een beetje van de flowersprinkles door het schaafijs. Vorm met twee lepels tot mooie sneeuwballen. Laat nog ongeveer 1,5 uur aanvriezen.
  3. Meng in een cocktailshaker de gin en de limoncello met de rest van het kokoswater en schud goed met enkele ijsblokjes.
  4. Smeer de buitenkant van 4 glazen lichtjes in met een laagje glucosestroop of een beetje honing, zodat het als lijm dient.
  5. Strooi de rest van de flowersprinkles op een bord en druk het glas met de ‘lijm’ in. Zodat er een mooi laagje bloemetjes ontstaat.
  6. Ontvorm de ijsbal en leg voorzichtig in het glas.
  7. Schenk er aan tafel de ijskoude cocktail overheen.

Alcoholvrije TipVervang de pink gin door pink gin 0.0 en de limoncello door een extra scheutje citroensap voor een alcoholvrije variant.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 cl kokoswater
  • 50 g suikersiroop
  • 4 borrelglaasjes pink gin
  • 4 borrelglaasjes limoncello
  • 1 citroen
  • 1 el flowersprinkles
  • ijsblokjes
  • ijsbolvormen
  • optioneel: glucosestroop of honing

Publicatie datum: 19 maart 2024